Merhabalar,
Pardus 25 Bilge sürümünü kullanmaktayım. Bugün birdenbire açılış şifresinden sonra ekranda mavi ekran görüntüsüne benzer bir hata vererek sistem açılmaya başladı. Saniyelik de olsa hoş bir görüntü değil, bunun için yeniden Pardus kurmak istemiyorum. Yardımcı olacak olursanız çok sevinirim.
Ekran kartınızla ilgili olmalı. Uçbirimde,
inxi -G
komutunu yazıp enter tuşuna basıp oluşan çıktıyı Ctrl ve Shift ve C tuşlarına aynı anda basıp kopyalamayla foruma paylaşmak amacıyla yazarken
simgesine basıp ayrıntıları gizle simgesinin içine kopyaladıklarınızı yapıştırınız. Böylelikle sizin söylediklerinizle bilgisayarın söylediklerini okuyabilelim. ![]()
Graphics:
Device-1: NVIDIA GF108M [GeForce GT 425M] driver: nouveau v: kernel
Device-2: IMC Networks 2M Integrated Webcam driver: uvcvideo type: USB
Display: wayland server: X.Org v: 24.1.6 with: Xwayland v: 24.1.6
compositor: gnome-shell v: 48.7 driver: dri: nouveau gpu: nouveau
resolution: 1366x768~60Hz
API: EGL v: 1.5 drivers: nouveau,swrast
platforms: gbm,wayland,x11,surfaceless,device
API: OpenGL v: 4.5 compat-v: 4.3 vendor: mesa v: 25.0.7-2 renderer: NVC1
Info: Tools: api: eglinfo,glxinfo x11: xdriinfo, xdpyinfo, xprop, xrandr
Dahili ekran kartınız olan Nvidia GF108M 'nin sürücü yazılımının yerine alternatifi olan Nouveau ekran kartı yazılımı sisteminizde kurulu görünüyor. Nvidia ekran kartınızı kurmak için eğer yüklüyse menü> Pardus > Pardus Nvdia Yükleyici paketi’nden kurunuz; yüklü değilse Pardus Yazılım Merkezi’nden bahsedilen paketi yükleyebilirsiniz.
Yanlız ben işlemciden olduğunu düşünmüyorum çünkü bendede siyah ve daha az yazılı hali çıkıp kayboluyor. Bende çıkan siyah kod ekranının bütün parduslarda olduğunu düşünüyorum.