Açılışta Grub hatası

Bilgisayarı yeniden başlatınca

Minimal BASH-Like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file completions

grub>

Böyle bir hata alıyorum.

Pardus USB flashı duruyorsa, onunla açıp başlangıç onarma diye menüden aratın, onu çalıştırın. Hangi diskteyse onarmayı deneyin. Mesela /dev/sda ise onu seçin sdb ise öbürünü.

2 Beğeni

Maalesef kurulum USB yok. Ben ekrana çeşitli komutlar yazarak denemeler yaptım. Exit yazınca Grub’dan çıkıp tekrar başladı. Bilgisayarı yeniden başlatınca yeniden Grub ekranı çıkıyor. Sanırım yeni bir boot USB oluşturup dediğiniz onarım işlemini yapmam gerekiyor. Onarım işlemi veri kaybına sebep olur mu?

Her şey veri kaybına sebep olabilir. Büyük ihtimalle olmaz ama siz yine de işi sağlama almalısınız. O USB yi kullanarak dosyalara erişip yine dosyaları başka bir diske aktarabilirsiniz.

1 Beğeni

GRUB ekranında şu komutları girerek bunu deneyebilirsiniz:

grub > ls

Çıkan sonuçtaki bölümlenmiş diskinizi seçin, örneğin şu şekilde gözükmesi gerekiyor: (hdX, gpt1)

Sonra şu komutları sırasıyla uygulayın:

grub> set root=(hdX, gpt1)
grub> set prefix=(hdX, gpt1)/boot/grub
grub> insmod normal
grub> normal

Bundan sonra boot yapabileceğinizi umuyorum. Linux sistemine giriş yaptıktan sonra ise GRUB’u yeniden kurup güncellemeniz gerekiyor. Bunun için ise terminale gidip df -h yazarak Pardus’un kurulu olduğu diski bulup şu komutları uygulayın:

sudo grub-install /dev/sda(buradaki değişken kurduğunuz diske göre sdb gibi farklı adlar alabilir)
sudo update-grub

Bu çözüme şu adresten ulaşılabilir: How to Fix Minimal BASH Like Line Editing is Supported GRUB Error In Linux? - GeeksforGeeks

Fakat Alparslan beyin de dediği gibi, canlı bir USB bellek ortamında Pardus’u onarmak çok daha kolay ve zahmetsiz olacaktır ve buna zaten bu adreste değinilmiş. Hatta temiz bir kurulum dahi yapılabilir ancak buna gerek olduğunu sanmıyorum.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.