acr marka kimlik kartı okuycum sistemde gözükmüyor linux driveri sitesinden indiriyorum fakat tanıtamıyorum
kullanım şekli kamusm e imza şifresini unutanlar tc kimlik kartı ile sisteme girip e imza şifresi yenilemeleri gerekiyor windows ta bu işlem yapılabilyor fakat bunu pardusta denemek istiyoruz
yüklü pardus xface 23.7.2
sudo apt install libpcsclite-dev pcscd pcsc-tools
E-İmza için bu paketleri kurmayı deneyebilirsiniz. Sitesinden baktığım kadarıyla bu da bir pcsc cihazı.
Buradan da sitesindeki Linux sürücüsü indirilebilir: https://www.acs.com.hk/en/driver/302/acr39u-smart-card-reader/
Zip dosyasını açıp “debian > bookworm” klasörü içindeki .deb dosyalarını kurun. Bookworm → Pardus 23 sürümüne tekabül ediyor. Trixie → Pardus 25
Kendi sürücüsünü ve bu paketleri kurup tekrar deneyebilirsiniz.
Emin bey teşekkür ederim
pazartesi mesai başlayınca deneyip sonucu paylaşacağım.
öneri uygulandı sonuç

Birde bağımlılık bölümünde bu yazıyor ne yapmalıyım

Cihaz tanıtılmış gibi gözüküyor. Programın geliştiricilerinden Pardus için destek vermesini talep edin. Geliştiriciler uygulamalarının düzgün çalışmasından sorumludur.
Eğer uygulamalarını Pardus için sunuyorlarsa düzgün çalıştığından da emin olmalılar.
Geliştiricilerle iletişime geçin.
Üstadım amd64 olanı dene.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.