Admiral Down: Modern Navy

Klasik amiral battı oyunu “Admiral Down: Modern Navy” karşınızda!!!

Oyun, linux tarafındaki benzerlerine göre çok daha cilalanmış ve iyileştirilmiştir. Bu, oyun kalitesini ve oyuncunun oynama zevkini arttırmak içindir.

Neden Bu Oyun? Naval Battle Var?

KDE ekibinin “Naval Battle” oyunu zaten var. Güzel bir oyun ve çok hafif bir uygulama. Lakin çok sönük kalıyor. Amiral battı zaten basit bir kalem-kağıt ya da masa oyunudur. Fazla abartmaya gerek yoktur. Ekip de bunu düşünmüş olacak ki, oyunu basit tutmuş. Fakat shampuan yetinir mi, hayır. :grimacing:

Admiral Down, ismi espirili bir şekilde "amiral battı"nın ingilizce’ye zorlanması sonucu ortaya çıktı, daha iyi görsel kurgular, animasyonlar, ses efektleri, ambians müzikleri ve credits videosu ile süslenmiş bir oyundur. Ortaya bir masa oyunu için abartılı, ama hoş bir oyun çıktı.

Video (Yenilendi):

Oyunda, tarafları temsil eden resimlere dikkat edin. Oyundaki bazı kritik durumlara göre tetiklenirler ve yüz ifadeleri değişir. Örneğin yapay zeka avantajlı olursa yüzü terminatör gibi olur, şeytani gülümser. Oyuncu tarafı avantaj elde ederse resimdeki amiral dalga geçer gibi güler. Ya da tam tersi, taraflar telaşlı surat olurlar. Fotoların bu değişimlerinin amacı, psikolojinizi daha çok bozmak ve sizi strese sokmaktır. Üzerinde baya düşündüğüm bir konuydu.

KURALLAR VE ÖZELLİKLER:

Oyunda süre limiti yoktur. Bu yüzden Pause de yok. Sesi susturup işinize bakın, gelin. Sizi bekler.

Kimin son 4 karesi kaldıysa onun denizi kan kırmızı olur. Bu kötü birşey değildir ama bir şekilde oyuncunun ikaz edilmesi gerekiyordu. Ayrıca ilgili tarafın fotosunun dramatik şekilde değişmesi de kendi durumu hakkında heyecanlanmasını sağlamaya yöneliktir. Bunun dışında puan kırılmaz ya da size bir ceza verilmez. Sadece ateş edin ve vurmaya çalışın.

Oyunu hiç bilmiyorsanız kısaca: Rastgele atışlar yapa yapa bir tane vurmaya çalışın. Vurdunuz mu? İkinci atış hakkınız olur (sıra YZ’ye geçmez). Bu ikinci atışı öyle bir kullanın ki, devamını getirmeye çalışın. Gelmiyor mu? Baykuş gibi o vurduğunuz yerin etrafında dönün. Uzantısını bulmaya çalışın. Ta ki gemiyi tamamen yok edene kadar. Sonra başka bir gemi bulana kadar karavana atışlar denemeye devam edin.

YZ hile yapmaz. Gemilerinizin yerini bilmez. Tamamen rassal atış yapar ve insan davranışını taklit eder. Mesela vurduysa, “hmmm denk getirdim, demek ki devamı var. Dur şurayı da deneyeyim, dur burayı da deneyim” diyerek o gemiyi bitirene kadar vazgeçmez. Bu da, oyunu insanla oynuyormuşsunuz gibi haz almanızı sağlar.

Sesleri susturabilirsiniz/tekrar açabilirsiniz.

Tam Ekran / Küçült arasında gidip gelebilirsiniz.

Gemileri ilk yerleştirirken “r” tuşu gemiyi döndürür. “z” ise geri alır.

Credits videosu Space ile durdurulabilir, Esc ile tamamen çıkılır.

Oyunun adını alışılmış “battleship” olarak adlandırmak istemedim. Çünkü zaten aynı adda bir sürü var. Ama ben o oyunun daha iyisini yaparım dedim ve geliştirmeye başladım. Adını da Türkçe isimden espirili bir şekilde dönüştürmek istedim. O yüzden böyle oldu.

Amatör bir poster yaptım:

Splaş ekranı:
splashscreen

Masaüstü ikon:
amiralicon

Ekran görüntüleri:

Github:

Masa oyunları sağlıklı olduğum sürece gelmeye devam edecek. Oyunu oynayın. Bir sorun yakalarsanız mutlaka bildirin. Demli Tavla oyununda bazı sorunlar bildirenler var. Onu kontrol ediyorum. Ama bir yandan burayı takip etmeyi sürdüreceğim.

NOT: Türkçe versiyon maalesef gelmeyecek. Yerli oyun olduğunu bilin, yeter.

İyi çalışmalar, keyifli oyunlar dilerim.

3 Beğeni

Bence, denize merak uyandıran her şey zaten maceralıdır.

2 Beğeni

Oyun tamamlanmıştır.

Güle güle oynayın.

Ben yatıyorum çocuklar. Sabaha kadar ayaktaydım. Akşam 6’da kalkıp ekmek pide alıcam. :yawning_face: :zzz:

2 Beğeni

abi indirdim oynadım gayet güzel olmuş eline sağlık, herhangi bir hata,çökme yaşamadım ben.

Birde bi öneri windows içinde derlemeni öneririm

Yerli Projeler Her Zaman Desteklenmesi Gerektiğini Düşünüyorum Büyük Küçük Demeden. İşin İçinde Emek Var, Zaman Var, Uğraş Var.

2 Beğeni

Teşekkür ederim Fatihcim.

Şu anda elimde windowslu ssd yok. İşleri düzene koyar koymaz elimdeki programların çoğunu windowsa da portlayacağım.

Yorum için teşekkürler.

2 Beğeni