Adobe Acrobat Pro Linux kullanımı hk

Merhaba,
Aşağıdaki adreste yer alan adobe acrobat pro yazılımını Pardus’ta kullanmak mümkün mü?
(https://www.adobe.com/acrobat/acrobat-pro.html)

Yine Gelir İdaresi Başkanlığının e-fatura e-defter uygulamaları ile Türmob’un Luca muhasebe programı yardımcı modülü olan “Luca E-defter” uygulamasının pardusta kullanılabilmesi için herhangi bir çalışma yapılıyor mu bilmiyorum.
Saygılar
Hilmi ÖZCAN

Üstadım bu konu hakkında Luca E Defter programı için Luca Destek yazdım 1,5 ay kadar oldu bu konuda gelişme daha olmadı Luca Proxy gibi Luca E Defter’in de yazılımını yapmaları gerekiyor Linux için

İshak bey selam,
Luca’nın Ubuntu desteği için 1 yıl önce destek birimine talepte bulunmuştum ama cevap alamadım.

hiçbir adobe uygulamasını doğrudan linux sistemlerinde çalıştırmak mümkün değil

Onun dışında pdf için acrobat kullanmana gerek yok pardusun kendi belge görüntüleyicisi var kurulumda pdf dosyalarını açmaya yarayan onu da kullanabilirsin veya tarayıcıyı ayarlayıp oradan da görüntüleme yapabilirsin. Muhasebe programlarında e imza uygulaması 23.4 de kesintisiz çalısıyor fakat beta sürümde biraz problemler var Luca muhasebe yazılımda tek eksiğimiz de e defter uygulaması tüm muhasebesel işlemleri yapabiliyoruz ama o E Defter uygulamasını java yazılım olmasına rağmen ben çalıştıramadım bu konuda pardus değil de bize luca yazılım merkezinin yardımcı olması lazım bak o zaman nasıl pardus kullanımı artacak (:

WinBoat ile acrobat pro kullanabilirsiniz, isterseniz Debian paketi veya AppImage olarak kurabilirsiniz

Evet doğru ancak gerçek Windows perfonmansını vermiyor WinBoat, yine de güzel bir çözüm.
Sonuçta sorun Linux’u yapanlarda değil, Adobe yazılımını yapanlarda. Topluluk bu sorunu çözmeye çalışıyor.

@CaptainBasculin teşekkürler

@ishakkrmhmtoglu bilgilendirme için teşekkürler. Adobe acrobat pro sürümünü çeşitli belgeleri pdf’den Excel veya word formatına dönüştürmek için kullanıyorum. Ancak linux tarafında pdf to Excel / word çevirisi yapabilen bir uygulamaya denk gelmedim. İşin doğrusu mevcut iş temposu değerlendirildiğinde pratik uygulamalara ihtiyaç duyuluyor. Söylediğinize göre E-imza için kararlı 25 sürümünü beklemek durumundayız.

pdf den çevirme gibi bi uygulama yok ama libreoffice var o da örnek lucayla uyumlu değil zaten pdf formatında bankadan aldığında sisteme yükleyebildiğimiz için excel çevirme olayına da gerek kalmıyor. Beta sürümde bekleyeceğiz zaten normalde kurumsal içinde e beyanname var o şuan depo da gözükmuyor bende zamanla onlar güncellenir ama dersen ki beta sürüm düzelene kadar 23.4 kullanayım orada e imza ve e beyanname gibi şeylerde hata vermiyor tavsiye ederim

2 Beğeni