Adobe Acrobat reader kurulumu yapabilir miyiz etap 23 sürümünde acaba ?
Merhaba Merve hanım,
Ne için lazım olduğunu açıklar mısınız? şart mı, onu soruyorum.
Şimdi kontrol ettiğimde adobenin, linux için acrobat yayınlamayı yıllar evvel bıraktığını gördüm.
Fakat şöyle güzel bir alternatif var: Okular.
Bu, bilgisayarınızda acrobat’ın yaptığı birçok şeyi yapabiliyor. Pardus yazılım merkezine gidip okular diye aratırsanız kolayca kuruluyor.
Araçlar menüsünde sayısal olarak imzala seçeneği de mevcut.
Bir öğretmen arkadaşımız özellikle istiyor onun için sormuştum ama önceden okuları da kullandık onu istememişlerdi. Biz chrome ile açarak devam edelim o zaman. Teşekkürler …
Pardus’daki PDF uygulamalarında hoşunuza gitmeyen nasıl bir sorun var anlamış değilim. PDF düzenlemek gibi bir amacınız yoksa her türlü PDF okuyucu uygulaması iş görüyor. Evince uygulaması var mesela. PDF okumak için oldukça basit ve güzel bir uygulama. Alışkanlıklardan vazgeçmek ve farklılıklara alışmak gerekiyor.
Adobe Acrobat Reader uygulamasının resmi olarak Linux desteği yok. Wine gibi yöntemlerle çalıştırmayı deneyebilirsiniz ama tam olarak bir verim alamazsınız. Alternatif uygulamalara yönelmek çok daha iyi bir seçenek olacaktır.
İnternet üzerinde nerede bir PDF dosyası konmuşsa, altında “Adobe Acrobat” ile açılması gerektiğini belirten bir notu papağan gibi tekrarlıyorlar.
Bu notları yazanlar Adobe firmasından komisyon mu alıyorlar, bilmiyorum.
Bu tür madde bağımlılıklarından da kurtulmak lazım.
Ben hep Okular kullanıyorum ve bir PDF dosyasını düzenlemek gerektiğinde ise Master PDF Editor veya LibreOffice Draw.
Çok gerekli ise Pardus üzerinde Adobe Acrobat Reader’ı “Wine” aracılığıyla çalıştırmanız mümkün.
Ancak, Okular ve Master Pdf Editör ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.
Kolay gelsin
Kızmayın çocuklar, sakin olun. Yolun başındayken çoğumuz böyleydik unuttunuz mu?
Benden komik bir anı:
Sizi bilmiyorum ama ben zır cahildim. Eski alışkanlıklarım neyse devam etmeliydi. Bu nedenle, winrar, winamp, adobe,… ve birçok temel yazılımı inatla wine ile çalıştırmaya çalışırdım. Forumdaki "nerd"ler bana gülerdi. Bir iki tavsiye verir, işe yaramayacağını bildiklerinden bir daha da o başlığa bakmazlardı. Hep gerçek bunlar.
Bu öğretmen hanımın arkadaşları bu konuda tam eğitimli olmadıkları için henüz bilinçli değiller. Oluyo öyle. Olacak…
Tam biraz yol aldık diyoruz, bir değişiklik … haydi sil baştan
UYAP, editör, e-imza…
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.