Ahtapot Firewall ve Sistemlerin Donanım Gereksinimleri

Donanım gereksinimleri hakkında herhangi bir döküman bulamadım.Ahtapot Siber Güvenlik Sistemi’ni kullanacak büyük çaplı kuruluşlar da olacaktır.Bu kadar çok kullanıcılı bir sistemi lokal imkanlarla test etmek pek mümkün olmadığı için donanım gereksinimleri ile ilgili bir döküman oluşturulmasını yararlı görüyorum.Konu hakkında planlanmış bir çalışma var mı ?

Ahtapot Pardus 17 üzerinde koşan bir yazılımdır. Pardus 17 gereksinimleri sürümler kısmından ulaşılabilir.

Minimum Sistem gereksinimleri: 1024MB+ RAM, 8GB+ disk alanı, en az 800×600 çözünürlüğü destekleyebilen grafik işlemci, 64-bit destekli 1.0GHz+ işlemci.

Merhaba,
Donanım gereksinimleri tamamen ne ölçekte bir sistem kurduğunuza bağlı olarak değişmektedir.
Eğer yerel testler yapacaksanız, ve Ahtapot ISO 1.2 kullanıyorsanız, tavsiyemiz, minimum 2 çekirdek işlemci, 4GB ram 8 GB disk (her bileşen için) sağlıklı bir “test” kurulumu yapmak için yeterli olacaktır.
Bir sanallaştırma platformu kullanıyorsanız, yine her bileşen farklılık göstermekle birlikte, ortalama 4 çekirdek işlemci, 8 GB ram ve minimum 16 GB disk (Ahtapot ISO disk bölümlemeyi otomatik yapmaktadır ve swap alanınızı bellek miktarınıza göre belirlemektedir) kurulumlarınız için yeterli olacaktır(bu rakamlar siem için kesinlikle geçerli değildir, siem minimum 24GB ram ile çalışır).

Dökümanda donanım gereksinimleri belirtilmemesinin sebebi, bunun yanlış anlaşılarak, olumsuz algı oluşturmasının önüne geçmek içindir. Misal bir proxy bileşeni, 2GB ram ile de çalışır, ama 10 kişi bağlandığında 11. kişi hiç bir yeri açamaz, çünkü sistem tüm kaynakları kullanıyordur. Bu yüzden açık kaynak uygulamalarda, spesifik donanım isterleri pek belirtilmez, çünkü bu ölçekleme ile ilgilidir.

Öncelikle planlamanızı yaparsanız (tahmini anlık tcp oturum sayısı, bağlı aktif kullanıcılar, hangi bileşenlerin aktif kullanılacağı ve tahmini Güvenlik duvarı kural sayısı gibi, ki bunlar bir ağ operasyonunda az çok kestirilebilir değerlerdir) daha detaylı yardımcı da olabiliriz.

İyi çalışmalar

Merhaba.
Aslında söylemek istediğim örneğin diğer firewall cihazlarında ürün olarak belli bir kullanıcıya göre bir firewall cihazı gönderilir.Örneğin standart olarak 100 kullanıcıya farklı özelliklerde bir firewall cihazı gönderilir, 500 kullanıcıya farklı.Kurulumlar için bu bu tarz bir standardın getirilmesi ve (en azından tavsiye olarak) bir gereksinim belirlenmesi iyi olur kanaatindeyim.
Teşekkürler.
İyi Çalışmalar.

Merhaba,

Ahtapot Kurumsal versiyonu geliştirme için yaptığımız çalışmalar bu hafta itibari ile tamamlandı ve test aşamasına geçti.
Artık Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemini, hepsi-bir-arada bir siber güvenlik cihazı olarak, web tabanlı yönetim arayüzü ile beraber kurumumuzdan temin edebileceksiniz. Biz yine herhangi bir kullanıcı kısıtlaması yapmıyoruz. iki farklı donanım, üç farklı Ahtapot projesi için seçilmiştir, ahtapot, ahtapot siem ve ahtapot nac. Daha detaylı bilgi için ahtapot@pardus.org.tr ile iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.