Ahtapot Güvenlik Duvarı Kurulumu

Oracle VirtualBox üzerinde mevcut olan Pardus’un son sürümünü yükledim.Ancak Ahtapot içerisinde yer alan Firewall’ın kurulumunu gerçekleştiremiyorum.Ahtapotun web sayfası üzerinde yer alan yönlendirmeleri takip etmeye çalıştım.Fakat başarılı olamadım.Ayrıca kurmuş olduğum işletim sistemi üzerinden "ahtapotops"kullanıcısına giriş yapamıyorum.Konu ile ilgili yardımlarına ihtiyacım var.

Teşekkürler…

İyi akşamlar
kurulum dökümanında hangi aşamaları yaptınız, hangi aşamada kaldınız.

Merhaba,
Ahtapot özelleşmiş bir pardus sürümüdür, http://docs.ahtapot.org.tr/kurulum-yonergeleri/kurulum-oncesi/ adresini takip ederek, Pardus Ahtapot ISO 1.0 kullanmanızı öneririm, ya da en azından Pardus Sunucu sürümünü.

Güvenlik Duvarı bileşenini kurmak için, öncelikle Merkezi Yönetim Sistemine ihtiyacınız var.

İşlemleri VirtuaBox gibi bir sanallaştırma platformu üzerinde yapıyor olsanız da, (kullandığınız host işletim sistemi farketmeksizin) Ahtapot bileşenlerinin kurulacağı sanal makinalar Pardus Sunucu, ya da Ahtapot ISO ile kurulumu yapılmış sanal makinalar olmalıdır. Kurduğunuz sanal makinaların, paket kurulumlarını yapabilmeleri için uygun şekilde network yapılandırmalarının yapıldığından emin olun lütfen.

“ahtapotops” kullanıcısı , sadece Ahtapot ISO ile beraber gelen özel bir kullanıcıdır. Lütfen dökümantasyon adımlarını dikkatli şekile takip ediniz. Pardus Sunucu sürümü ile kurulum yapıyorsanız, bu kullanıcıyı passwordless sudo yetkileri ile oluşturmanız gerekmektedir. Ya da bunun yerine, Ahtapot ISO kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin,

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.