Ahtapot kurulumu ve sistem ihtiyaçları

Merhaba,

Pardus ile Birlikte Ahtapot kurulumu yapmayı özel bir şirkette düşünüyorum. Bu işlemi yaparken firmada orta seviye internet kullanımı olan 70 kullanıcı olduğunu belirtmeliyim. Buna göre içerik filtreleme ve loglama için ne kadar bellek ve işlemci gereklidir? Ayrıca siem tarafında windows sunucu logları , sql logları dışında mevcut kullanıcı client tarafının loglarını da tek yerde toplamak ve yönetmek mümkün mü? bunu yapabiliyorsak istenmeyen durumları önleme için alarm ve trigger lar oluşturmak mümkün mü? şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Bu tür ahtapot kurulumlarını özel sektörde yapan firmalar hakkında bilgi bulamadığım için kendim yapma derdine düştüm. sonuçta Milli ve ücretsiz.

2 Beğeni

Açıkçası ben sistemi kurup inceleme taraftarıyım. Size de bunu öneririm, boş vaktinizde incelemeniz sizin açınızdan da iyi olur (ayrıca çok keyifli bişey :slightly_smiling_face:). İletişim içinde linkteki kısımdan e-posta gönderebilir ya da telefon numarasından arayabilirsiniz. Sanırsam yardımcı olurlar.

http://ahtapot.org.tr/iletisim.html

1 Beğeni

Pardus Ahtapot sürümü de bir Pardus Sürümüdür

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.