Ahtapot kurulumunda Kök dizin bulunamadı hatası

Merhaba,
Hp server üzerinde raid 5 uygulanmış diskler üzerine Pardus 17 Ahtapot ISO ile kurulum yapmaya çalıştığımda kök dizin bulunamadı hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Aynı hata vmware esxi üzerinden pardus işletim sistemi kurmaya çalışırkende alıyordum. Disk Provisioning bölümünden, thick provisioned, eagerly zeroed seçeneğini seçtiğimde hata olmuyordu. Fakat burda böyle bir tercih yapma imkanım yok direk sunucuya kurmak istiyorum. Bu hatanın herhangibir çözümü var mıdır?

Anlattığınız kadarından anlayabildiğim kurmaya çalıştığınız iso içerisindeki çekirdeğin disklerinizi göremiyor olabileceğidir. Özetle muhtemel driver problemi diyebiliriz. Ancak öncelikle problemin ne olduğunu tam tespit etmeniz lazım. Bunun için kullandığınız fiziksel sunucunun hangi linux çekirdek sürümleri tarafından desteklendiğini hangi sürücülere veya çekirdek modüllerine ihtiyaç duyduğunu bulmanız gerekmektedir.

İlk aklıma gelen öneriler;

  • http://depo.ahtapot.org.tr/ISO/Pardus-19.4-SERVER-amd64.iso adresindeki daha güncel çekirden sürümüne sahip ISO ile bir deneme yapmak ve diskin görülüp görülmediğini tespit etmek.
  • Bu şekilde başarı sağlanamaz ise günce Debian ISO’ları ile benzer denemeyi yapmak
  • Yukarıdaki iki deneme de başarısız olursa sunucu donanımları ile daha sorunsuz çalışması gerektiğini düşündüğüm https://www.proxmox.com gibi bir dağıtımlar benzer denemeyi yapmak.
  • En kötü senaryo ise TÜBİTAK sizin için gerekli olan driver’a ilişkin bir çözüm önerene kadar proxmox ile sanallaştırma platformu kurup ahtapot bileşenlerini sanal olarak bu platform içersine kurmak

Bu denemelerin sonuçlarını version bilgilerini, “lsmod” çıktılarını ve alınan hataları tam olarak mümkünse ekran görüntüleri ile tam içerecek şekilde buraya aktarabilirseniz size daha kolay yardımcı olunabilecektir.

Merhaba,

Konu ile ilgili sorunun farkındayız, şuan güncel bir ISO sürümü test ediliyor. Muhtemelen yarın paylaşmış oluruz.

Cevaplarınız için teşekkürler, tüm pardus isolarında aynı problemi yaşıyorum. Debian isolarını denemedim fakat internette debian için de aynı hata alındığına dair paylaşımlar yapılmış. Vmware veya centos gibi işletim sistemlerinde herhangibir sorun yaşanmıyor fakat direk işletim sistemi olarak pardusu kurup onun üzerinden openstack ile sanallaştırma yapmak istiyoruz.

Merhaba,
Teşekkürler beklemedeyiz, iyi çalışmalar

Merhaba,

Test için ; http://depo.ahtapot.org.tr/ISO/Pardus-AHTAPOT-1.3-amd64.iso dosyası ile kurulum yapabilirsiniz. Aynı hatayı bazı büyük disklerde aldık. Buna istinaden bir güncelleme yapıldı. Farklı işletim sistemlerinde de aynı hatayı alıyorsanız Ergin beyin dediği gibi driver problemi olabilir. Ubuntu kurulu deneyebilirsiniz, 3rd party non-free paketleri otomatik kuracaktır (bilgilendirerek).
Ek olarak, hata ekranındayken, CTRL+F1 (F2 de olabilir şuan emin olamadım) tuş kombinasyonu ile kurulum konsoluna düşebilirsiniz. Burda syslog/dmesg mesajlarını , installer loglarını görüntüleyebilirsiniz. Bizimle de paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Kurulum yapmaya çalıştığınız HP sunucu model ve Raid controller marka/model paylaşmanız mümkünse HP ile de iletişime geçebiliriz.

İyi çalışmalar

Merhaba,
Bu dosya ile kurulumu yapabildim. İlginiz için teşekkürler.
İyi çalışmalar

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.