Okul Akilli tahtasında pardus 23.3 sürümü vardı bende onu kaldırica Windows 10 pro kurdum okul idaresi sorun çıkardığı için pardusa geri donmek istiyorum kurulum adımların gösterir misiniz sorunsuz kurmak istiyorum akıllı tahta daha yeni aidata markasının şimdiden teşekkür ediyorum.
Pardus linkinde bulunan iso uzantılı kalıp dosyasını ventoy ya da rufus (dd yansı modunda) boş bir usb belleğe yazdırın.
Tahtanın açılışını oluşturduğunuz usb bellek ile açın.
yukarıdaki bağlantıda 16.02.2026 tarihli iso var 8 gblik bir usb de yazdırıp kurun
kurulmayacak ne var kur de kendi kendine kuruluyor Windovstan daha rahat bilişimci olmaya bile gerek yok kullanıcı adına kadar kendi kuruyor hem bakanlık bunu boşa mı yaptırıyor ? Bugün pardus kurulmaz,kullanılmaz ise yarın hiç kimsenin aklına bile gelmez alışkanlıkları bırakın yeniye uyum sağlayın
Öğrenci iseniz nasıl okulun demirbaşına müdahale edersiniz, yok hayır öğretmen iseniz asıl sizin yerli ve açık kaynak ürünleri kullanmayı teşvik etmeniz gerekir. Gerçekten anlamak mümkün değil.
Şu yolları deneyebilirsiniz:
-
Sitesinden Pardus Etap’ı indirin. (Siz Pardus 23 diyordunuz ama ben 19’u buldum, 23’ü bulursanız aynı yöntemler işe yarar.)
-
Pardus Etap’ı balenaetcher’ı indirip usbye yazdırın. (windows 10 pro kullandığınızı söylemiştiniz.)
-
Bir klavye bulup, tahtayı kapatın. Klavyeyi bağlayıp açarken F2 tuşuna basket atar gibi ardı ardına basın.
-
Oradan Boot menu’ye girip USB’nizin adını seçin.
Bitti! ![]()
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.