Akıllı Tahtaları için OpenBoard kullanımı

OpenBoard 1.421 Mart 2018 tarihli
versiyonSayfa 2
Uniboard - Open-Sankoré - OpenBoard
İsviçre’deki Lozan Üniversitesi tarafından 2003 yılında tasarlanmasından itibaren, TNI “Uniboard”
için interaktif öğretim yazılımı, profesörler, iletişim uzmanları, nöropsikologlar ve yazılım
geliştiricilerden oluşan bir ekibin yardımıyla kullanıcılar için ve kullanıcılarla birlikte tasarlanmıştır.
Mart 2008’de, UNIL’in bir yan kuruluşu olan Mnemis SA, ürün geliştirme ve pazarlamayı sürdürerek
uluslararası pazarları fethetmek için kuruldu. 2010 yılında Uniboard, Afrika’da Dijital Eğitim için
Bakanlıklar Arası Delegasyon (DIENA) tarafından ücretsiz ve açık bir yazılım haline getirilmek
üzere satın alındı. Open-Sankoré özgür yazılım dünyasına katıldı. DIENA, 2.1.0 sürümüne kadar
geliştirilmesini finanse etti.
Uniboard yazılımının içerdiği değerlerle yeniden bağlantı kurmak için Açık Eğitim Vakfı, 2013
baharında Open-Sankoré 2.0’ın bir çatalını gerçekleştirdi.
OpenBoard, Open-Sankoré’nin kaynak koduna dayanan ve orijinal telif haklarına saygı gösteren
yeni bir yazılımdır. Bu çatal, yazılımı orijinal temel işlevlerine ve değerlerine, yani bir öğretmenin bir
sınıftaki çalışmasına, kullanım kolaylığına öncelik vererek yeniden odaklamak için oluşturulmuştur.
Bu nedenle bu yazılımın gelişimi bu temel ilkelere uygun olarak gerçekleşecektir.
Bu yazılım, geleneksel öğretim araçlarının basitliğini eğitimde ICT’lerin getirdiği avantajlarla
birleştirir. Sunum hazırlamak için interaktif bir ekranda (tablet, Tablet PC), her türlü interaktif beyaz
tahtada veya sadece kişisel bir bilgisayarda çalışır.
Openboard gerçek bir medya derleme aracıdır. Görseller, resimler, grafikler, videolar eklerken
veya internette gezinirken el yazısının temel katkısından yararlanmanızı sağlar. Tüm bu medyalara
interaktif bir kalemle açıklama eklenebilir ve tamamlanabilir, pasajlar vurgulanabilir veya yorum
yapılabilir.
İsminin iki parçacığı yazılımın tarihini hatırlatıyor:
• DIENA’nın katkılarıyla özgür dünyadaki üyelerine “açık”.
• Açıklık ve pragmatizm değerleri için “Board”, Uniboard yazılımını emekleme döneminde
somutlaştırdı.
Geliştirmenin büyük kısmı Cenevre Kantonu (İsviçre) tarafından sağlanmıştır. Lozan Üniversitesi
de kısa bir süre önce lojistik ve mali katkılarıyla bu çabaya katılmıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Openboard kullanım kılavuzunu indirebilirsiniz.

OpenBoard Kullanım Kılavuzu

Türkçe Anlatım Videosu
OpenBoard Türkçe Anlatım Videosu

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.