Akıllı tahtama program yükleyemiyorum

Merhaba, Okulumuzdaki akıllı tahtalar yakın zamanda güncellendi. Önceki sürümde, çocuklar için aldığımız setlerin akıllı tahta uygulamalarını indirip kurabiliyorduk. Ama şimdi indirsek de kurulumu yapamıyoruz. Bu sorunu nasıl çözebiliriz. Tüm arkadaşlarım bu konuda mağdur. Kitabı tahtada açmadan takip etmek zor oluyor maalesef. Hele bir de birinci sınıf olunca hiç sormayın🙁 Umarım sorum cevaplanır. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam, zannedersem indirmiş olduğunuz dosya uzantıları exe. Exe uzantılı dosyaları sadece windows ortamında çalıştırabilirsiniz. Pardusda bu uygulamaları çalıştırabilmeniz için wine uygulamasını kurmanız gerekiyor. Ama
her exe dosyası wine uygulamasında çalışmaz. Uç birim veya konsol üzerinden aşağıdaki bağlantıda belirtilen komut ile wine kurup, ilgili uygulamaları kurmayı deneyin.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. İndirdiğim uygulama pardus uyumlu olmasına rağmen kurulum aşamasına geçmiyor. Etap pardus şifresini girmek de yeterli gelmiyor. Uygulama sanki hiç inmemiş gibi yeniden inmeye yönlendiriyor. Çalıştır aşması çıkmıyor. Video çekip gösterebilmeyi isterdim. Belki deneyen olur. Öğretmen evde yayınlarının 2. Dönem 1. Sınıf setini kullanıyoruz. Siteden indirip kurmaya çalıştık. Pardus uyumlu zaten. Ama çalışmadı. Bi deneyebilirseniz çok sevinirim. Aşamalarını benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba çözümü buldum. Formatör bir arkadaş yardımcı oldu. Pardusun son sürümüne güncellenmiş tahtalarımız. Uygulamayı indirip kur dediğimizde kuruluyor fakat çalışmıyordu. Bilgisayarım sekmesinden kök sekmesini oradan usr ye oradan da share ve en son application u açıyorsunuz. Kurduğumuz uygulama burada görünüyor. Z kitap olarak
Listeleniyor. Ben google chorme yi de bu şekilde indirip kurdum. Umarım faydalı olur.

Bunun çözümü wine değil. Bu uygulamaları yapan yayınevlerine neden MEB’in Pardus’u asıl işletim sistemi olarak kabul etmesine rağmen kendilerinin bunu zerre miktar takmadan hala Windows’a uygulama çıkardıklarını sorabilirsiniz.

Bu aynı android tahtalarda ios uygulaması çalıştırmak gibi. Sorun tahtada veya işletim sisteminde değil yani. Sorun bu uygulamayı yapanlarda. Wine yüklemeyin, denemeyin. Herhangi bir exe ihtiyacında hemen wine’a da sarılmayın. Çünkü o bir çözüm değil. Windows uygulamalarını kör topal çalıştırma ihtimali olan bir şey sadece.

Asıl çözüm sizin Pardus için yapılmış ve Pardus destekli bir uygulama kullanmanız. Bunu yapması gerekenler de bu akıllı tahta yazılımlarını yapanlar.

3 Beğeni

Hatice hanım merhaba akıllı tahtaların yönetici hesabı ve şifreleri var onunla kurulması gerekli galiba.

pardüs 23.1 de çalışıyor

1 Beğeni

Merhaba, yönetici hesabıyla yükledim, yönetici şifrelerini de kullandım. Ama kuruluma geçmedi. Acaba kurulum mu engelleniyor. Kendimi çok cahil hissediyorum. Acaba ben mi beceremiyorum🙁 yarın bir daha deneyim. Aşamaları fotoğraflayacağım. Buradan paylaşayım. Belki yardımınız olur.

1 Beğeni

simgesi farklı yüklenmiş olabilir yüklenmişse.

bende ayarlar simgesi ile çıktı.

1 Beğeni

Merhabalar,

Eğer akıllı tahtanız Pardus’un eski bir sürümden, yeni sürüme yükseltildi ise bazen bu işlem sırasında hatalar oluşabiliyor. Eğer sorunu çözemezseniz akıllı tahtanıza uyumlu en son Pardus sürümünü temiz kurulum ile yeniden yükleyince sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum. Ayrıca tahtanızın Pardus sürümünü öğrenebilir miyim?

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.