Belediyemizin yan kuruluşlarında Pardus’u denemek istiyoruz. Bilgi Kültür Evlerinde akınsoft kullanıyoruz. Pardusa geçince akınsoft Cafe Plus kurulumu yapabilir miyiz?
Bahsettiğiniz program windows için bir programdır. Pardus için wine ile kurulup çalışıp çalışmadığını test etmeniz gerekmektedir.
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine wine64 wine32:i386
Komutları ile paketleri kurduktan sonra programın kurulum dosyasının olduğu dizinde terminal açın ve
wine setup.exe
komutu ile kurmayı deneyiniz.
Not: Komuttaki setup.exe örnek olarak verildi. Siz kendi kurmak istediğiniz programın kurulum dosyasının adını yazın.
Kurulumu yapabildim ve yaptıktan sonra client devreye girdi fakat yeniden başlayınca otomatik olarak program devreye girmiyor nasıl halledebilirim.
Hangi arayüzü kullanıyorsunuz?
Son sürümünü kullanıyorum
Hangi arayüzü kullanıyorsunuz? Xfce - DDe ?
Onu bilmiyorum maalesef anasayfada sürümü indirin kısmından indirdim
O zaman Xfce arayüzünü kullanıyorsunuz.
Sol alt menüdeki - Ayarlar - Oturum ve başlangıç - Uygulama otomatik başlat - Ekle butonu ile açılan pencereden herhangi bir isim girin ve Komut kutucuğundan uygulayı seçip işlemleri tamamlayın.
Dosya Yöeticisinde ev dizininize girin ve CTRL+H tuşları ile gizli dosyaları gösterin. .wine dizinine girin.
Hocam programı ilk kurduğumda çalışıyor bilgisayarı yeniden başlatınca program gelmiyor otomatik başlata programı ekledim .Wine içinden ama sonuç olumsuz ne yapmalıyım
Otomatik başlattaki komutu wine öneki ile deneyin.
Örnek: wine c:/…/cafe.exe gibi.
Bu şekilde başına wine ekledim ama sonuç olumsuz akınsoft programını kurabilmek belediyemizdeki tüm bilgi evlerini pardusa geçirmemiz demek olacak bu konu bizim için önemli ilgi ve alakanız için teşekkür edip sorunu çözebilmek adına desteklerinizin devamını bekliyoruz.
Terminalden bahsettiğiniz programı nasıl çalıştırıyorsanız aynı şekilde yazıp denermisiniz?
Önce yeni bir başlatıcı oluşturdum komutu yazdım ve çalıştığını görünce başında ve sonunda bu işaretin (’) olduğunu farkettim. otomatik başlatıcıda bu işaret gelmiyor ve bende oto başlat komutuna wine ‘/home/… /CplusC.exe’ olarak tamamladım ve yeniden başlattım açıldıktan 15sn sonra program devreye girdi.
Kaan Bey merhaba,
Bu tarz soruları istek / öneri olarak görüp listeleyip Linux versiyonlarını geliştirmeyi düşünüyor musunuz? Siz geliştirmeseniz bile ihtiyaç olarak öne çıkarıp gönüllülerin geliştirmesini de sağlayabilirsiniz.
Bu konuda atılan bir adım var mıdır?
İstek ve öneriler geliştiriciler tarafından öncelik sırasına göre listeleniyor ve yapılıyor. Açık kaynak olduğu için isteyen herkes geliştirebilir.
Pardus’un gönüllülük esasına dayalı değil de kurumsal bir yapısı olduğu için belki aplikasyon geliştiricilerine kurumsal kanaldan ulaşım istekte bulunmak daha ciddi olur diye düşünüyorum.
Örneğin; Gimp geliştiricilerinden benim yapacağım istekle TÜBİTAK’ın TC adına yapacağı istek aynı olmaycaktır.
Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Pardus için büyük bütçeler ayrılmış durumda. TÜBİTAK’ta oluşturulacak alt birimler için yazılımcı istihdam edilerek Pardus üstünde eksiği olan aplikasyonlara destek sağlanabilir.
Üst kademelerinize iletmeniz dileğiyle
Saygılarımı sunarım.
Akınsoft Cafe client kurdum çalıştı fakat Server programını kurdum açılıyor ve donuyor işlem yapmıyor. Sanırım olmayacak
Linux tabanlı Cafe kontrol programı önerebilir misiniz?
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.