AKKK genelgesi yayınlandı

İyi haber :slightly_smiling_face:
Kamuda açık kaynak kodlu yazılım kullanılmasına ilişkin C.Başkanlığı genelgesi 29 Temmuz 2023 tarihli resmi gazetede yayınlandı.
Umarım en kısa zamanda geçiş tamamlanır.

6 Beğeni

Bu güzel bir haber. Bundan sonra microsoft bunun olmaması için birçok girişimde bulunabilir. Ama muhtemelen bu defa güzel sonuçlar çıkar. Pardus’un hiç değilse kamu kurumlarında demirbaş olmasını çok istiyorum.

2 Beğeni

Hayırlı olsun. Bakanlıklarımız bakalım nasıl bir yol izleyecekler.

3 Beğeni

Pdf’nin içeriğini okuduğum zaman, bir yerinde, kurumların eğer açık kaynaklı yazılım kullanmıyorlarsa bunun nedenini raporlamaları istenmiş.

Burdan şunu mu anlamalıyım: Aslında açık kaynak yazılıma geçmek şart değil, geçmeyecekseniz nedenini raporlayın, tamam, lisanslı (kapalı kaynak) yazılım kullanacaksanız kullanın, bunu mu demek istiyor acaba?

Şayet böyleyse yine geçiş olur ancak beklenenin altında gerçekleşebilir.

3 Beğeni

Hayırlı olsun. Hayırlara vesile olsun.

2 Beğeni

Bence, neden tercih edilmediğine yönelik “teknik ve ekonomik gerekçeler ayrıntılı olarak” açıklanması getektiği vurgulanmakla tam anlamıyla AKKY zorunlu hale geliyor. Yani hangi teknik ve ekonomik gerekçeler olabilir ki kullanmama için? Diyelim ki bir neden belirttiniz anlaşılıyor kibı neden çözüme kavuşturularak , “e artık bu neden de kalmadı , kullanmamanız için” denilecek :grinning:
Tabi tüm bunlar PARDUS için çok daha hızlı geliştirmelerin yolunu da açacaktır.
Darısı bir avukat olarak BAROLAR BİRLİĞİNİN başına inşallah :palms_up_together::grinning:

@shampuan haklı.
Açık kaynak uygulamalar windows altında da var. :slight_smile:
Hali hazırda wİndows lisans ücreti ödenmiş biri sürü cihaz var.
Onların geçeceğini zannetmiyorum.

1 Beğeni

Bu bu kadar zor bir şey olmamalı. Kurumsal firmayım işletmemde kullanıyorum ofis programları, python ve otomasyon yazılımları gayet çalışıyor her şey tıkır tıkır. Yazıcı dahi kullanıyorum sorun yok.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.