Alternatif Çevrimdışı SMS Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye devam edilecektir.

Önermediklerimiz
Google Mesajlar

Alternatifler
QKSMS
QUIK (APK olarak Gıthub’dan kuruluyor. QKSMS’ten forklanıp devam ediyor. QKSMS bir süredir güncelleme almıyor.)
BİP (Varsayılan SMS programı olarak da kullanılabiliyor. Biraz daha geliştirilmesi gerektiğinden ve sms programından beklenecek bazı toplu sms, ileri zamanlı sms gibi ek özellikler olmadığından önerilen olarak sunmadık. Ama sadece mesaj alma ve atma olarak kullananlar BİP kullanabilir.)
Deku Sms (Özelliksiz, düz sms programı)
Simple SMS (Açık kaynak bir program ama israilli bir şirket satın alıyormuş. Alacak şirketin genel politikası gereği ücretli veya reklamlıya dönüşme ve kapalı kaynak olma ihtimali var. Durumu netleşince listede kalacak veya silinecek.)

Önerimiz
QUIK

Selamunaleyküm hocam alternatiflerin linklerini de atsak aslında daha iyi olur

1 Beğeni

F-Droid - Free and Open Source Android App Repository internet sayfasından açık kaynaklı olan bazı Android uygulamalarını indirebilirsiniz. Açık kaynak android camisasında popüler bir sitedir.

Alternativeto sitesindeki 30 kadar sms programını inceledik. F-droid’de de görebildiğimiz sms programlarını inceledik.

Eleme yaptık, kullanışsız olanları ya da veri güvenliği kısmını bilemediklerimizi eledik. Kalanları da buraya yazdık.

Yine de gözümüzden kaçan güzel sms programları varsa bildiğiniz, önerebilirsiniz.

Simple SMS satıldı. Ama aynı program üreticilerden biri tarafından forklandı ve açık kaynak olarak geliştirilmeye devam ediyor.

Adı Fossify Messenger. Bu arada fossify’nin farklı telefon uygulamaları da mevcut.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.