Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye devam edilecektir.
Önermediklerimiz:
Google Drive
Alternatifler:
Lifebox (5 GB), Nextcloud Tab (8 GB), Yandex Disk (Çok önermemekle birlikte, Google yerine tavsiye)
Yine elinize sağlık.
Dropbox ücretsiz 2 GB veren, aylık 70 TL gibi bir ücretle 2 TB kadar depolama alanı sunan açık kaynak kodlu bir alternatif.
Nedense ücretsiz fazla GB verenlere güvenemiyorum. “Bir ürüne para ödemiyorsanız, ürün sizsiniz demektir.” sözü sebebiyle sanırım.
Peki farklı avantajları neler? Mesela içinde bir online office paketiyle entegresi var mı? e-Dökümanlar, e-Tablolar oluşturulabiliyor mu? Veya kendi içine entegre takvim vs var mı?
2 GB az olmakla birlikte işlevsel ise neden kullanılmasın?
Bu arada Dropbox da MEB filtresine takılan sitelerden. Giriş yapılamadığı için inceleme şansım da olmuyor.
@yusufsunetci
Evet depolama alanı değilmiş o. Mega ise ücretsiz sürümde kısıtlı indirme olanağı tanıyor. Yine de benim işime yarıyordu. Ücretsiz hesaplara verdiği gb da tanındıkça azaldı. Ben 15 gb ücretsiz alan kullanıyordum 3 hesap açmıştım işimi görüyordu.
Bu sayfa MEB engeline takılıyor, açamıyorum sayfayı. Biraz detay verebilir misiniz? Nasıl kullanılıyor, kaç gb ücretsiz veriyor, içinde herhangi bir office paketi desteği var mı? Avantajları ve dezavantajları neler?