Alternatif Çevrimiçi Sohbet Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye devam edilecektir.

Önermediklerimiz:
Whatsapp

Alternatifler:
Bip
Telegram
Signal

Önerimiz:
Bip

(Telegramda arama yoluyla farklı kanallara ulaşılabildiği ve uygunsuz içeriklere de rahatça erişilebildiği için, daha işlevsel olmasına rağmen önerilen olarak onu koymadık.)

2 Beğeni

Bip
Birde benim eskiden kullandığım agent mail ru. Tabi o zamanlar değil whatsapp android telefonlar bile yoktu. Nokia’nın ön kamerası olan telefonların(sumbian, java destekli telefonlar)da kullanılıyordu. Agent mail.ru ruslarındır ama yaklaşık %60 hissesini Alişer Usmanov(Özbekistan doğumlu uygur türklrinden) satın almıştı.

Mail.ru Agent’ın Özellikleri

Ücretsiz mesajlaşma
Sesli ve görüntülü görüşme
Dosya paylaşımı
Çevrimiçi hizmetlere erişim
Kullanıcı dostu arayüz
Zengin özellikler

Mail.Ru hizmetleri neler?

Mail.ru Agent’ın Uyumlu İşletim Sistemleri

Mail.ru Agent, Windows, macOS, Linux, Android ve iOS platformlarında kullanılabilir.

Program Rusça galiba. Türkçe dil desteği yok sitede. Çeviri kullanmak zorunda kaldım. Ayarlardan da Türkçe’ye çevirecek bir alan göremedim. Bir de sitenin ana sayfası hariç, mail, depolama, takvim vs özellikleri MEB engeline takıldı. İnceleyemedim.

Biraz sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz? Depolaması nasıldır? Mobil uygulamaları da göremedim çünkü. Agent ne f-droid’de ne play store’da yok.

https://disroot.org/en hizmetlerine de bir bakmanızı öneririm. Ayrıca https://vern.cc/ de var.

Teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba.
Signal de açık kaynak kodlu alternatif. Güvenlik ve gizlilik açısından çok öneriliyor. Türkiye’de pek kullanılmamasını da dezavantajlarından sayabiliriz.

“Çok yetersiz ve fonksiyonları sıkıntılı çalışıyor.”

şeklinde bir yorum aldığımız için onu listeye eklememiştik. Siz kullandınız mı?

Ben aktif kullanıyorum. Telegram ve WhatsApp’a kıyasla birazcık daha uzun sürede mesajları göndermesinden başka bir problemini görmedim. Yıllar önce olan sorunların çoğunu çözdüler. Fonksiyon çeşitliliği bakımından diğer platformlar daha üstündür ama gizlilik ve güvenlik alanında iyi olması gayet hatırı sayılır bir özellik bence.

1 Beğeni

Maalesef sitede türkçe dil desteği yok. Ama uygulama %90 türkçe destekliyor. Uygulamayı play store’den indirebilirsiniz fakat vpn kullanmanız gerekiyor, veya uptodown’dan apk olarak indirebilirsiniz.

agent.mail.ru’yu kullanmaniz için ister e-posta(mail.ru) isterseniz cep numaranız ile kayıt olabilirsiniz.

Cloud.mail.ru ücretsiz olarak 8gb depolama alanı sunuyor. Ücret ödeyerek depolama alanını yükseltmek mümkün. Uygulamayı play store’den yükleyebilirsiniz. https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.mail.cloud&pcampaignid=web_share



Signal uygulamasını tavsiye ederim. Signal in bana göre en iyi özellikleri şunlardır.

  • Uçtan uca şifreleme: Signal mesajları, cihazınızdan karşı tarafa gidene kadar şifrelidir. Bu, mesajlarınızın yalnızca sizin ve alıcınız tarafından okunmasını sağlar.
  • Geçici mesajlar: Signal 'de, mesajlarınızın belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayabilirsiniz. Bu, mesajlarınızın ele geçirilmesi durumunda gizliliğinizi korumanıza yardımcı olur.
  • Grup sohbetleri: Signal, güvenli grup sohbetleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu, arkadaşlarınız ve ailenizle gizlice iletişim kurmak için harika bir yoldur.
  • Ücretsizdir: Signal kullanmak için hiçbir ücret ödemeniz gerekmez.
  • Açık kaynaklıdır: Signal 'in kodu herkes tarafından incelenebilir. Bu, Signal 'in gizlilik ve güvenlik konusundaki iddialarını doğrulamanızı sağlar.
  • Güvenilirdir: Signal, dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından güvenilmektedir.

Ama bence en büyük problem yeterli kadar kişinin bu uygulamayı kullanmaması ve bu yüzden bende signal çok fazla kullanamamam. Ek olarak hikayeler eklediğimiz ide belirteyim.

Mail.ru e-posta uygulama gayet güzel kullanışlı(bana göre. kişiden-kişiye değişebilir.) Uygulamada %70 türkçe dil desteği mevcut. Uygulama üstünden Gmail, Yahoo, AOL, Outlook ve Hotmail e-posta hesaplarınızı bağlayabiliyorsunuz.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.