Alternatif Çevrimiçi Toplantı Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye devam edilecektir.

Önermediklerimiz:
Zoom

Alternatifler:
Jitsi Meet, Element, Wire, Yandex Telemost (Çok önermemekle birlikte)

Önerimiz:
?

Bu programları kullananlar varsa, özellikle yorumlarını bekliyoruz. Farklı altewrnatif önerilerini de bekliyoruz. Ama önerdiğiniz program hakkında biraz detay verirseniz güzel olur. :slight_smile:

Çevrimiçi toplantı programı önerilerinizde mümkünse cevabını beklediğimiz özellikler:

1- Uygulamaya kaç kişi katılabiliyor?
2- Süre sınırı var mı?
3- Ekran paylaşımı var mı?
4- Beyaz tahta var mı?
5- Toplantıdakilerin seslerinin yönetici tarafından topluca kısılması imkanı var mı?
6- Toplantı kayıt edilebiliyor mu?
7- Toplantıya hesabı olmadığı halde linke tıklayarak katılma imkanı var mı? Hatta programı kurmadan tarayıcı üzerinden doğrudan toplantıya katılabilme imkanı var mı?

3 Beğeni

Bites Savunma firması tarafından sunulan BizBize adlı zoomun alternatifi olabilecek program var.

Buna da baktım. Fiyatlandırma kısmında Lobi seçeneği ücretsizde yok. Yani toplantıyı kontrol altına alma seçeneği yok gibi anladım ben. Herkes her seçeneğe ulaşıyor. Bu bir dezavantaj. Kullandınız mı daha önce? Kullandıysanız yorum yapabilir misiniz biraz?

1 Beğeni

Jitsi Meet:

Başlıksız

Programı biraz inceledim. Program neredeyse tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Beyaz tahta, ekran yansıtma, sohbet bölümü hatta sohbet bölümünde anket yapma, konuşmak için el kaldırma, toplantıya girişi parolalı veya parolasız yapma, girişi onaylı veya onaysız yapma. Herkesin sesini topluca kısma… Canlı yayını farklı platformlarda yayınlama seçeneği bile var. Ama toplantıyı kaydetme seçeneğini göremedim.

Resimdeki yerde, Web sitesinden girip Toplantı Başlat’ın altındaki “Moderatörü olduğunuz bir toplantı oluşturun” seçeneğinden girince, herkesi sessize aldığınızda diğerleri sesi açamıyor. Moderatör ve normal katılımcı için farklı linkler veriyor.

Üstündeki kısımdan toplantı başlat seçeneğinden girince her girenin yönetici olduğu bir toplantı açıyor. Böylece diğerlerinin müdahalesi problemi de kalmıyor. Bu konuda bir sıkıntı var ama. Bu işi telefondan yapmayı bulamadım. Telefondan uygulamadan da girsem, tarayıcıdan da girsem bu seçenekler gelmiyor. Ya da ben bulamadım. Onu bulmak lazım.

Bir başka olumsuz tarafı, oturum açabilmek için 3 seçenekten biriyle giriş istiyor: Google, Facebook ve Github. Bu çok kötü olmuş. Herhangi bir mail adresiyle hesap oluşturma seçeneğinin olmaması dezavantaj. Önce girip github’tan hesap oluşturmak gerekiyor.

Ama toplantıya katılmak için hesap oluşturmaya veya programı kurmaya bile gerek yok. Doğrudan tarayıcıdan açıyor.

Ben bulamamış da olabilirim. Bakıp bulup tarif edebilecek varsa veya bu hususları program yapımcılarına iletebilecek olan varsa seviniriz.

1 Beğeni

Bizbize uygulamasını bir arkadaşta görmüştüm. Hiç kullanma imkanım olmadı. İncelemeden yazmıştım. Kısıtlı da olsa ücretsiz kullanılamıyor olmasına üzüldüm

Kısıtlı kullanılıyor ama bazı özellikleri açılmıyor gibi gördğm ben. Hiç kullanılmıyor değil.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.