Alternatif Mail Hesabı Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye deva edilecektir.

Önermediklerimiz:
Gmail

Alternatifler:
Vuhuv (Mail deposu 5 GB), Yaani (Mail deposu 2 GB), Tutanota (1 GB).

Önerimiz:
Yaani

4 Beğeni

Tutanota (mail deposu 1 Gb)
Yaanimail

Mail deposunun 1 GB olması çok büyük dezavantaj.
Kullandınız mı, nasıldır?

Uzman Posta da var: https://uzmanposta.com/

Kullandınız mı? Özellikleri nasıl?

Benim incelediğim kadarıyla kurumsal kullanım için hazırlanmış bir program. Bireysel kullanımı var mı?

Ben vuhuv mail kullanıyorum ama hesap oluştur giriş yap kısımları vs. De var, herhalde bireysel kullanım da destekliyor olabilir, denemek lazım.

Uzman Postada hesap açmak isteyince de isim@firmaadı gibi bir şeye yönlendiriyor. Firmalar için sanırım bu. Bireysel kullanıma uygun değil.

Evet şuan kullanıyorum. Ücretsiz abonelikte 1 GB mail deposu kullana biliyorsunuz. Eğer isterseniz 20GB veya 50GB aylık abonelik satın alabilirsiniz.

Uzun zamandır google (gmail, chrome, google drive v.s) servislerine alternatif ararken Gmail´e alternatif olarak Tutanota (ek olarak da Yaanimail kullaniyorum), hem açık kaynak kodlu olması hem da sadeliğiyle bana cazip geldi(kişiye göre değişebilir). Bununla birlikte: Chrome yerine Firefox , Google seach yerine Duckduckgo kullanıyorum. Sosyal medya uygulamaları olarak ise bazı uygulamalarda yerli olmasına dikkat etmek suretiyle whatsapp yerine Dedi (ek olarak Bip ), twitter yerine Yaay , Facebook yerine Simitsi kullanıyorum. İşletim sisteminde Windows´tan vazgeçtikten sonra GNU/Linux ´un Pardus dağıtımına geçiş yaptım. Uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

1 Beğeni

Tutanota’nın mobil uygulaması da var gördüğüm kadarıyla. Biraz detay verir misiniz, nasıl bir program? Türkçe desteği iyi mi? Son kullanıcı için arayüzü rahat mı? İçinde entegre takvim var, takvime ayarlayınca mesela bildirim geliyor mu? Browser olarak da var galiba sitesinden gördüğüm kadarıyla.

Proton Mail de açık kaynak kodlu, ücretli & ücretsiz seçenekleri olan, arayüzü güzel bir alternatif.
Takvim, bulut depolama, şifre yöneticisi, vpn gibi servisleri de var. Servislerin ücretsiz kısımları kısıtlı tabii. Euro bazında fiyatlandırma yaptığı için de premium almak mantıklı durmuyor. Yine de e-posta ve takvimi ücretsiz gayet kullanılabilir durumda.

1- Toplam depolaması (mail+ calendar + drive) 500 MB ile başlayıp, zamanla 1 GB oluyormuş. Bu çok az malesef.
2- Siz kullanıyor musunuz? Stabil bir uygulama mı?
3- Mail uygulamasında farklı mail hesapları da açılabiliyormuş. Bu güzel bir özellik.
Takvim, mail ve drive ayrı uygulamalar olarak kuruluyor sanırım telefona değil mi? Tek bir yerde toplanmamış.

Tutanota´nın hem mobil uygulaması hem Browser olarak kullana biliyormuşsunuz. Türkçe destekliyor, yaklaşık iki aydır kullanıyorum, bugüne-dek sıkıntı yaşamadım. Ben da yeni-yeni keşfediyorum.

Bildirim geliyor.

1- Evet az ama günlük kullanıcı için e-posta ve takvim uygulamasına yetecek düzeyde bence. Gereksiz veya okunmuş e-postaları işim bitince silerim ben, önemlileri arşivlerim. Bu şekilde aylardır kullanıyorum ve sadece 15 mb harcamışım.
2- Kullanıyorum. Gayet stabil çalışıyor.
3- Bildiğim kadarıyla sadece proton mail uzantılı olan hesaplar uygulamasında kullanılabiliyor. Gmail, outlook hesaplarının kullanılabileceğini sanmıyorum uygulamasında.


Dediğim gibi Euro bazında çok uygun fiyatı ama bizim için kur farkından dolayı pahalıya geliyor.

Bazı İSS ler Proton uygulamalarını erişim engeline tabii tutuyor. Proton servisleri kullandım ama pek kullanışlı gelmedi. Ücretsiz hesaba çok az özellik olmasından ötürü.

Yaanimail kullanıyorum memnunum. 2 GB alanı var.

Lifebox, Drive yerine kullanılabilir 5Gb ücretsiz depolama alanı bulunuyor.

Peki mail programına örnek veriyorum gmail, yaani vs diğer hesaplar da eklenebiliyor mu? Deneyip dönüş yapabilir misiniz? Listeye eklerken ona göre açıklama ile yazayım.

Bir de merak ettiğim bir şey daha var. Şimdi 1 GB depo diyor ya. Bu sadece tutanota alan adlı hesaplar için mi geçerli? Mesela diyelim yaani hesabım var ve ekleriyle 1,5 GB yer kaplıyor. Bu uygulama içine entegre edip açabiliyor muyum yoksa tüm hesaplarda toplam 1 GB mı?

maalesef öyle özelliği yokmuş.

2 Beğeni

İlk mesajı düzenleyemiyorum, o yüzden buraya yazıyorum. Bu arada neden düzenleyemiyorum?

Önermediklerimiz:
Gmail

Alternatifler:
Vuhuv (Mail deposu 5 GB), Yaani (Mail deposu 2 GB), Tutanota (1 GB), Proton Mail (1 GB).

Önerimiz:
Yaani

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.