Alternatif Mail Uygulaması Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye deva edilecektir.

Önermediklerimiz:
Gmail

Alternatifler:
Thunderbird/K-9 Mail, Tutanota (sadece kendi mail hesabı çalışıyor), Mobil için Yaani, PC için Evolution. (Vuhuv’un mobil uygulaması içeriğinde mail uygulaması da var ama sadece Vuhuv mail hesabı çalışıyor ve bildirim şu aşamada gelmiyor.)

Önerimiz:
Thunderbird/K-9 Mail

5 Beğeni

Mobil için Fairemail de var. Ama yapılandırması biraz karmaşıktır.

1 Beğeni

Son kullanıcıya uygunluğu açısından çok karışık olmaması ve dil probleminin olmaması gerekiyor.

2 Beğeni

Evolution ve Thunderbird’ün mobil uygulaması var mı? Veya hem bilgisayarda hem mobilde kullanabileceğimiz mobil uygulamalar var mı?

Tutanota’nın da hem pc hem de mobil uygulaması mevcutmuş. 1 GB olması dezavantaj ama içeriğinde senkronize takvim içermesi ve takvimin bildirim vermesi bir avantaj.

Bir de merak ettiğim bir şey var. Şimdi 1 GB depo diyor ya. Bu sadece tutanota alan adlı hesaplar için mi geçerli? Mesela diyelim yaani hesabım var ve ekleriyle 1,5 GB yer kaplıyor. Bu uygulama içine entegre edip açabiliyor muyum yoksa tüm hesaplarda toplam 1 GB mı?

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.