AMD Driver GÜncelleme ve Oyun Sıkıntıları

Merhabalar ben Pardus 23.0 XFCE kullanıyorum Blender da render için en az 22.10 driver sürümü istiyor yeni ekran kartı driverı kurmam gerek bir sürü video ve yorumlar okudum hepsini yaptım ama bir gelişme olmadı yardımcı olabilir misiniz? (Sistem bilgilerim: GPU(RX 7900XTX) CPU:(R9 7950x) RAM:(DDR5 600MHZ 32GB) SSD:M2 1TB(Sistem buraya kurulu) HDD:1TB) Ayriyetten oyunlarara bir türlü ekran kartımı tanıtamadım.Not:Lutris ve bu komutu denedim (DRI_PRIME=1 %command%)

AMD’nin sürücüleri Linux çekirdeğinde yüklü geliyor, ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

DRI_PRIME ortam değişkenini ayarlama ise çift ekran kartı bulunduran laptop gibi sistemler için geçerli.

Gördüğüm kadarıyla masaüstü bir bilgisayarınız olduğu için de zaten hibrit bir kartınız yok dolayısıyla açtığınız uygulamalar ekran kartınızı kullanır. Bunu teyit etmek isterseniz şu komutu çalıştırabilirsiniz:

glxinfo | grep OpenGL

2 Beğeni

Malesef harici ekran kartımı hiç bir şekilde kullanmadı ayrıca belirtdiğim gibi animasyon programında render yapmak için daha yeni driverlar istiyor o yüzden driver güncellemem gerek , Pardusdan Windows’a geri geçtim , Şimdi linux kurup deneyeceğim , Pardus dan Linuxa geçemedim disk sıfırlanmıyordu . Şimdi bi deniyip bakacağım belki de Pardus da olmuyordur. Manjaro Linuxa geçeceğim onda da sıkıntılar olursa tüm linuxları deneyeceğim :sweat_smile:

CS:GO yu çok rahat oynadığım bilgisayrımda CS2 aşırı zorluyordu, oyunda akıcılık berbat durumdaydı. Ben de biraz deneme yanılma biraz araştırmayla bir konfigürasyon dosyası oluşturdum. Günlük kullanımda çok fark ettirmeyen ama oyunda gözle görülür net bir iyileştirme sağlayan bir ayar buldum. AMD ekran kartı olanlar deneyebilirler. CS2’yi de şu an çok rahat oynayabiliyorum bu sayede.

Dosyayı /etc/X11/xorg.conf.d yoluna yazıp bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Bu ayarlr X11 ortamında işe yarar, eğer Wayland kullanıyorsanız etki etmez.

Dosya adı 20-amdgpu.conf ve içeriği aşağıdaki gibidir;

Section "OutputClass"
     Identifier "AMD"
     MatchDriver "amdgpu"
     Driver "amdgpu"
     Option "EnablePageFlip" "off"
     Option "TearFree" "false"
     Option "DRI" "3"
EndSection
1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.