AMD Radeon HD 7670M + Intel Hd 4000 Ekran kartı Sorunu

Merhaba Samsung np350v5c laptopuma Pardus kurmak istiyorum ancak laptopta Intel HD 4000(onboard) ayrıca amd Radeon HD 7670M(harici) ekran kartı bulunmakta AMD Radeon HD 7670m ekran kartı windowsdaykende sıkıntı çıkarıyordu çözümü devre dışı bırakmakla buldum ancak herhangi bir linux dağıtımı kurdugumda siyah ekranda kalıyor nasıl sadece Intel HD 4000 i kullanabilirim?

Eğer kurulumdan sonra sistem açılıyor ise hemen aygıtların bulunduğu kısımdan ekran kartınızı bulup Windows da olduğu gibi devre dışı bırakın sanırım böyle bir seçenek aygıt bilgisi ekranında diğer ayrıntılar kısmında bulunuyor diye biliyorum. Bir göz atın derim bunu açık bırakmanız size bu sorunu bir kısır döngüde yaşatmaya devam edecektir. Sorun için ilgili kısmı bulamazsanız bir terminal kodu ile de soruna çözüm ihtimali olabilir.

Sistem gelmiyor hocam hiçbir şekilde

İlk olarak size sorum şu bu sorunun ekran kartınızla ilgili olduğu kanaatine nasıl vardınız ?

Herhangi bir hata ekranı var mı varsa nedir?

Mavi ekran veya Siyah ekran da bir yazı var mı varsa nedir?

Ekran geçişinde bir yanıp sönme var mı yada dalgalanma vs. detaylı bilgi alabilirsem birkaç kelime bilgim dahilinde yardımcı olacağım ama büyük ihtimalle sorun ekran kartı değil çünkü genel olarak tüm Linux İşletim Sistemleri ilk olarak Genel Ekran Bağdaştırıcı ile açılır Windows da bu durum farklı işler. O yüzden sorun için emin olmak sorunu saptamak gerekir.

3 4 tane dağıtım denedim ya ekran siyah oluyor ya da yeşil piksel çıkıyor windowsda kendi driverini kurdugumda mavi ekran alıyordum oradan doğru

Canlı bir destek almanızı tavsiye ederim bir ihtimalle sorun ekran kartı olmaya’da bilir. Buradan daha ileri bir yardım bu konuda mümkün değil.

Harici ekran kartı sıkıntı çıkarıyor derken ne demek istediniz? İşletim sistemi tarafından algılanmada sorun var ise, yani bir algılıyor bir algılamıyor ve sürücü yazılımı ile doğru çalışmıyor ise donanım sorunu olabilir. Yetkili servise götürmelisiniz. Yok, konfigürasyon sorunu var ise doğru sürücüyü yüklemeniz gerekli.

Bunun dışında Linux çekirdeği hangi ekran kartına öncelik verilerek, yani harici mi yoksa dahili ekran kartının çalıaşarak sistemin yükleneceğine kendisi karar veriyor, kurulum aşamasında bunu seçemiyorsunuz.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.