AMD Sürücülerin Kurulamaması

Merhabalar. Steam ile test edebilmek için ubuntu 25 kurdum. Pardus te grafik kartını bağımlılıktan kaynaklı kuramamıştım. Ubuntu da her hangi bir sorun olmadan AMD ekran kartı driverını kendisi kurdu. Steam ile Half Life 2 de hiç bir sorun olmadan oynadım. Grafiklerde gayet normaldi. Pardus te ise AMD driver kurulu olmadığından grafikler oldukça kötüydü. Bence çok hızlı bir şekilde Ubuntu da olduğu gibi AMD driverların Pardus’te de otomatik olarak kurulması sağlanmalıdır. Böylece kullanıcı sayısı çok artacaktır.

AMD grafik kartları zaten kurulu geliyor.

Eğer çok yeni bir ekran kartınız varsa backports sürümündeki kerneli kullanmayı deneyin. Eski kernelde yeni kartın sürücüsü olmayabilir.

Pardus 23 Backports Deposu Kullanımı

Emin hocam cevap için çok teşekkür ederim. Ancak ben bu sorunu 2024 yılından beri yaşıyorum ve sorunu düzeltemedim maalesef. Hatta önceden bununla alakalı bir konu bile açmıştım.

Ekran kartım AMD Radeon 5700 XT ve çok yeni bir ekran kartı değil zaten. Ancak driver kurulmuyor.

lspci -k bu komutun çıktısında kernel modülü olarak ne kullanılıyor gözüküyor?

Ayrıca bu komutlarla grafiklerle alakalı paketleri bir kurmayı deneyebilirsiniz:

sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt update

sudo apt install firmware-amd-graphics libgl1-mesa-dri libglx-mesa0 mesa-vulkan-drivers xserver-xorg-video-all

sudo apt install libglx-mesa0:i386 mesa-vulkan-drivers:i386 libgl1-mesa-dri:i386