Amdgpu-pro yu kurdum ama xfce gelmiyor tty ye düşüyor

Pardus 19 kurdum. Malum bu amdgpu-pro denen özel driverı kurmak hep sıkıntı. Ubuntu ya da kuramamıştım bari 19 a kurayım dedim. Kuramadım. Görüntü de gitti. inxi -G den bakınca amdgpu driverı yüklü. Ama grafik arayüz gelmiyor. Sudo lightdm yapıyorum açar gibi yapıyor açmıyor. Ne yapmalıyım?

Selamunaleyküm
eğer gerçekten tam olarak kurabildiyseniz maşallah forumda bir kaç kere konu açıldı ve stabil olarak tam yükleyen çıkmamıştı
çözüm olarak kde plasma yükleyebilirsiniz çünkü amd gpu yüklenirken xrog paketiydi render için olan bir paketle çakışıyor kde kurarsanız openGl kullandığı için rahatça açılabilir inşAllah
ben çökertince kde de çalışıyordu eğer gerçekten dmks ,opencl, apmd gpu gibi hata almadan yüklediyseniz nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz

Bodoslama sudo dpkg -i *.deb diyorum ben. O klasördeki tüm deb dosyalarını kuruyor. Bazen çalışıyordu xubuntu da.

onu denemiştim ama en sonda dpkg hatası veriyordu sonra da bir uygulama yüklerken durmadan işlemi uzatıyordu
eğer uygulama yüklerken hata vermesse çok iyi
kde yi denerseniz büyük ihtimal sisteme girersiniz ordan da xroglu paketi silince düzelmesi lazımdı
veya tty den de silemyi deneyebilirsiniz

Yok ya bu debian bazlı sistemlerde olmuyor hiç galiba. Amdgpu install resmi dökümanındaki kodları da denedim katiyen olmuyor. Bir şeylere bağımlılık çıkartıyor. Bakıyorum pardus 19 da o paketten daha düşük versiyonlu paket var. O da olmuyor işte. En iyisi ubuntu veya direk arch kurmak galiba. Aur da amdgpu-pro var mesela çok iyi. Hiç uğraştırmıyor böyle.

Oysa nvidia için opencl kurmak çok kolay, bu amd niye bu kadar zorlaştırmış bunu anlayamıyorum.

ubuntuda denedim ama onda da dmks hatsı vermiştim
bağılıklar 21 de yüseltilmişti en son libc 2.18 de sorun çıkarıyordu şimdi libc 2.31 a yüksetilmiş

bilemiyorum amdnin aslında amd driverları açık kaynaklı normalde daha iyi olması olması lazım

Amd nin opencl driverları farklı, onlar kapalı kaynak.

roc var onlar açık kaynak

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.