Android 9 Pie Telefon Play Storede uygulamalar Gözükmüyor

Forumla alakalı değil ama çözümü varsa uygulamak için yazıyorum .
Gm9 Pro android 9 Pie telefon var . Telefonun kendi uygulaması Telefon artık play storede gözükmüyor . Uygulama bilgilerine girip baktığımda play store de telefonunuz ile uyumlu değil diyor . Bugün kullandığım Brave tarayıcıda öyle demeye başladı . Böyle böyle dökülmeye başladı yavaş yavaş . Bunun çözümü var mı ?
Telefon alması gereken güvenlik güncellemelerini almadı malesef 2019 dan beri . Bunla alakalı olabilir mi ?

Not : Telefon Android One . Fakat bu logoya kanıp aldık . Güncelleme mağduru bir telefon oldu .

Normal bir durum. Telefon 2018’te çıkmış. Elbette vakitle eski sürümler çalışmamaya başlayacak, bu beklenen bir durum. Benim telefonumda Vestel Venus Z20, bu da 2018’te çıktı ve Android 8 yüklü. Bende aynı durumları yaşıyorum, buna yapacak bir şey yox. Ya uygulamaları değiştireceksin veya uygulamaların eski sürümlerini kullanacaksın veya telefonu değiştireceksin. Satışı Türkiye sınırlarını aşmayan üreticilerden 7 yıl önceki telefon için güncelleme beklemek çox saçma olur.

Bence bu cihazları 7 yıl kullandığımıza şükretmelisiniz bile. Yerel üreticiler çoğunlukla güncelleme vermediği gibi cihazları da bilinçli olarak yavaşlatmıyorlar.

Babamın eski telefonu 3-4 yıllık samsung’tu donmaya kasmaya başladı. Fabrika ayarına döndürsende hızlanmıyor, küresel markalar güncellemelerle telefonu bilinçli yavaşlatıyorlar. Kezâ ondan önce babam bendeki Vestel Venus Z20’nin dengi olan Huawei P Smart 2018’i kullanıyordu. (Gerçi pek denk sayılmaz zirâ fiyat olarak çox daha pahalı ama performans olarak Vestel Venus Z20’den aşağı kalan bir cihazdı. Tek artısı NFC’nin olmasıydı.) O da 2018 gibi çıkmış bir cihazdı, o da belli bir süre sonra donuyor ve kasıyordu. Telefon ne zaman donarsa ve kasarsa babam o zaman yeni telefon alır.

Vestel Venus Z20 2018 üretimli ama 2020’de aldım. 5 yıldır hız ve verim konusunda hiç şikayetim olmadı, muhtemelen kırılmazsa falan 2-3 yıl daha kullanırım. Babam ise son 7 yılda iki kere telefon değiştirdi, Huawei ve Samsung telefonlar donmaya ve kasmaya başladı diye.

Yine telefon alacak olsam küresel üreticiden almak yerine yerel üreticiden; General Mobile veya Casper alırdım.

https://f-droid.org/F-Droid.apk

F-droid kullan belki faydası olur.

Telefonu sıfırlamadığım sürece Tarayıcıyı kullanabilirim . Telefon uygulamasıda zaten telefon üzerinde gelen saf hali ile kullanıyorum . Gittiği yere kadar artık. Çünkü atılcak bir telefon değil . Kasma donma yok . Batarya performansı da çok iyi . GM firmasının yaptığı en iyi fiyat performans ürünü bence . Artık hiçbişi yapılamıyor android 10 rom bulup gözü karartırım artık. :slight_smile:

Telefon tamamen ıskartaya çıktığında gözü karartırım . :slight_smile:

Ber zaten F-droid ve Aurora Store kullanıyorum ama bununla Alakası yox. Uygulamalar artık eski Android sürüme uyumlu çıkmıyor, bu sebeple yavaş yavaş Android sürümlerindeki farklar sebebiyle çakışmalar, sorunlar ve desteklememe başladı. Tamamiyle sürümlerin artık eskimiş olmasından kaynaklı. Android 16 çıktı biz hâlâ Android 8 kullanıyoruz. :smiley:

Hani bazı alternatif uygulamalar var orada, belki işine yarar diye söyledim. Kendim bu şekilde alternatifleri kullanmaya çalışıyorum

1 Beğeni

Yerel markalar her ne kadar cihaz konusunda iyi olsa da ROM bulma konusunda zayıf kalınıyor. Kolay gelsin :slight_smile:

Mesela Vestel Venus Z20’yi milletvekilleri kullanacak diye çıkartmışlardı. Tabî burası Türkiye. Yıllardır kamunun güyâ Pardus kullanacağını beklemek gibi, hiçbir takım elbiseli penguen kullanmadı :smiley:

Çoğu uygulamayı güncelledim ve sorunlar başladı. Bazılarını eski sürüme çevriip güncellemleerden muaf tutacağım. :slight_smile:

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.