mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Eylül 10, 2019, 6:52ös
1
Android studioda meb sertifikası yüklemem gerekiyor. Yüklemediğim için şu uyarıyı alıyorum. Cause: unable to find valid certification path to requested target
Windowsta aşağıdaki komutla yükleniyormuş
cd C:\Program Files\Android\Android Studio\jre\bin
keytool -import -trustcacerts -file "C:\MEB_SERTIFIKASI.cer" -alias "fatih" -keystore "C:\Program Files\Android\Android Studio\jre\jre\lib\security\cacerts"
Pardusta bu işlemi nasıl yapabilirim?
Ali.KOCA
(https://t.me/HurrPardus)
Eylül 11, 2019, 6:18öö
2
Merhaba;
sudo openssl x509 -inform DER -in MEB_SERTIFIKASI.cer -out MEB_SERTIFIKASI.crt
sudo cp MEB_SERTIFIKASI.crt /usr/share/ca-certificates
sudo dpkg-reconfigure ca-certificates
mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Eylül 11, 2019, 8:40öö
3
Ali bey bunu daha öncede yaptım ama çözüm olmadı. Anladığım kadarıyla jre kütüphanesinin içine eklenmesi gerekiyor. Ama nasıl yapılacağını bulamadım.
mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Eylül 12, 2019, 2:21ös
4
Arkadaşlar sorunu çözdüm.
Jetbrains toolbox yazılımı aracılığıyla inen android studio için aşağıdaki işlemler uygulanacak.
Gizli Dosyayı görünür yazıp aşağıdaki dizinde uç birim açalım
/.local/share/JetBrains/Toolbox/apps/AndroidStudio/ch-0/191.5791312/jre/jre/lib/security/
sudo su
wget http://sertifika.meb.gov.tr/MEB_SERTIFIKASI.cer
komutları ile sertifikayı dizine indirelim.
daha sonra
keytool -import -trustcacerts -file “MEB_SERTIFIKASI.cer” -alias “fatih” -keystore “/home/mustifanci/.local/share/JetBrains/Toolbox/apps/AndroidStudio/ch-0/191.5791312/jre/jre/lib/security/cacerts”
komutu verelim şifre olarak “changeit ” yazılacak. daha sonra da yes yazılarak işlem tamamlanacak.
1 Beğeni
mustifanci
(Mustafa ÖZAYDIN)
Eylül 25, 2019, 12:03ös
5
Pardus Mağazadan indirilen android studio için aşağıdaki yolu kullanıyoruz
önce indirilenler klasörüne meb sertifikası indiriyoruz. İndirilen klasöründe uç birim açıp
keytool -import -trustcacerts -file MEB_SERTIFIKASI.cer -alias “fatih” -keystore /opt/android-studio/jre/jre/lib/security/cacerts
kodu yapıştırıp yes yazıyoruz hepsi bu kadar
system
(system)
Kapattı,
Ekim 25, 2019, 12:03ös
6
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.