Bir zamanlar bir anka linux projesi vardı. Ses çıkmadı durumunu bilen var mı?
https://www.youtube.com/watch?v=2XB9tRO0_Is
Çok ilginç. İlk defa duyuyorum.
Biraz üstünkörü araştırma yaptım.
Google’da onlar hakkında birşey bulmak zor diyebilirim.
Kimdir bunlar? Amaçları nedir? Şirket midir, kurum mudur, kuruluş mudur, hiçbir bilgiye erişemedim.
Resmi bir sayfaları yok.
Ortaya çıkmış herhangi bir dağıtım yok.
Ne zaman elimize ulaşacağına dair bir bilgi yok.
Youtube sayfalarına baktım, bir iki kısa video var.
Bir de linked in sayfalarını buldum. Ha çıkacak, ha çıktı, yok yok çıkacak, şimdi tamamladık geliyor, çıkmadı ama çıkacak, bekleyin çok yakında, dur dur vazgeçtik ama siz bekleyin geliyor şeklinde gönderiler var. Net bir bilgiye yine erişemedim.
Gönderiler 1 yıl önceye ait ve başlangıç için iyi bir vizyon oluşturulmamış bence.
Bakalım, göreceğiz… Bakarsın Pardus’dan daha başarılı olup bizi şaşırta da bilirler.
Hayırlısı.
Başlangıçta Mersin Üniversitesinde bitirme projesi olarak yürütülüyordu. Biraz ben de araştırdım. Danışman hoca Mersin Üniversitesinde devam ediyor. Şu anda akıbeti belli değil.
Nedense projelere başlanıyor bir anda ortadan kayboluyor. Daha önce anka benzeri bir çalışma daha vardı avdanos olarak isimlendirilen şimdi tamamen yabancıların elinde. Bu projeleri ülkeye kazandırmak için çalışılmalı.
Pardus bu yönden iyi. Çalışan bir ekip var.
Devamke…
Gençlere tanıtıyoruz. Aynen devamke. Yalnız avdan os’un dekoru araklasak mı?
Anka projesi pisi linux adıyla devam ediyor
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.