Ankora Linux 2.0 AyazDE Sürümü Yayında

Sistem Devuan Tabanına Geçirildi Ve Kendi Web Tabanlı DE Mizi Yaptık:

Alpha Sürümüdür

AyazDE Tarafı

• Arayüz Rust + WebKitGTK (Tauri 1.5) ile çalışıyor, systemd yok: Devuan SysVinit ve X11 nodm oto-oturumu. Boştayken ~80-120 MB RAM.
  • Monokrom cam tasarım, ortalanmış görev çubuğu ve başlat menüsü, 3 tema (Nordik Açık, Modern Grafit, Derin Gece), 8 vektörel duvar kağıdı.
  • Ayaz Güncelleyici: .deb güncellemelerini masaüstünden denetler, indirir, kurar. Terminale gerek yok. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Yapay zeka ajanı: Ollama (localhost), Google Gemini ve Groq ile çalışır; apt-get clean gibi komutları sizin onayınızla çalıştırır. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Dosya yöneticisi, mağaza, belge görüntüleyici (PDF, Markdown, metin) ve ayar panelleri (ses, güç, ağ, depolama, ekran) Türkçe.
  • Kilit ekranı (PIN), sudo/su/pkexec/dd için ikili kara liste, belge görüntüleyicide hardlink ve path traversal koruması.

Uygulamalar:

• Ankora Mağaza
  • Ankora Belgeler
  • Ankora Dosya Yöneticisi
  • Ankora Web Tarayıcı (Büyük İhtaml İptal Olacak)
  • Ayaz Uçbirim
  • Ankora Karşılayıcı
  • Widget Merkezi…

Güvenlik: ISO, daedalus-security deposundan çekilen yamalı çekirdek (linux-image-amd64 6.1.187-1) ile derleniyor; kurulumda machine-id her seferinde yeniden üretiliyor, loglar/DHCP kayıtları/SSH anahtarları temizleniyor. Son güvenlik taramasında bekleyen güncelleme 0 çıktı.

ISO: Canlı oturum: kullanıcı ankora, parola ankora (kurulumu masaüstünden yapabilirsiniz) Depo: GitHub - Ankora-Linux/Ayaz: Ankora Linuxun Yeni Masaüstü Ortamı · GitHub — Lisans: GPL-3.0

Geri bildirimlerinizi bekliyorum. Sistem Devuan Tabanına Geçirildi Ve Kendi Web Tabanlı DE Mizi Yaptık:

Alpha Sürümüdür

AyazDE Tarafı

• Arayüz Rust + WebKitGTK (Tauri 1.5) ile çalışıyor, systemd yok: Devuan SysVinit ve X11 nodm oto-oturumu. Boştayken ~80-120 MB RAM.
  • Monokrom cam tasarım, ortalanmış görev çubuğu ve başlat menüsü, 3 tema (Nordik Açık, Modern Grafit, Derin Gece), 8 vektörel duvar kağıdı.
  • Ayaz Güncelleyici: .deb güncellemelerini masaüstünden denetler, indirir, kurar. Terminale gerek yok. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Yapay zeka ajanı: Ollama (localhost), Google Gemini ve Groq ile çalışır; apt-get clean gibi komutları sizin onayınızla çalıştırır. (Deneyemedim Ancak Çalışır Diye Düşünüyorum)
  • Dosya yöneticisi, mağaza, belge görüntüleyici (PDF, Markdown, metin) ve ayar panelleri (ses, güç, ağ, depolama, ekran) Türkçe.
  • Kilit ekranı (PIN), sudo/su/pkexec/dd için ikili kara liste, belge görüntüleyicide hardlink ve path traversal koruması.

Uygulamalar:

• Ankora Mağaza
  • Ankora Belgeler
  • Ankora Dosya Yöneticisi
  • Ankora Web Tarayıcı (Büyük İhtaml İptal Olacak)
  • Ayaz Uçbirim
  • Ankora Karşılayıcı
  • Widget Merkezi…

Güvenlik: ISO, daedalus-security deposundan çekilen yamalı çekirdek (linux-image-amd64 6.1.187-1) ile derleniyor; kurulumda machine-id her seferinde yeniden üretiliyor, loglar/DHCP kayıtları/SSH anahtarları temizleniyor. Son güvenlik taramasında bekleyen güncelleme 0 çıktı.

ISO: Canlı oturum: kullanıcı ankora, parola ankora (kurulumu masaüstünden yapabilirsiniz) Depo: GitHub - Ankora-Linux/Ayaz: Ankora Linuxun Yeni Masaüstü Ortamı · GitHub — Lisans: GPL-3.0

Geri bildirimlerinizi bekliyorum.

İlgili Linkler:

1 Beğeni

Üstat iso’yu indirdim ancak grub başlattıktan sonra masaüstü ortamına geçmiyor hata veriyor. Yani test edemiyoruz. USB belleğe iso yazdırırken bir nasıl yazdırmamız gerekiyor? DD yansı olarak yazdırdım. Kernel hatası veriyor.
Tavsiyem nternet bağlantısına ihtiyaç duymadan (offline) kurulum yapabilmeniz için, gerekli tüm paketleri ve bağımlılıkları içerisinde barındıran tam kapsamlı (Full/Offline) bir ISO dosyası hazırlamanız olur. Yoksa ülkemizde kullanım oranı çok düşük kalır çalışmanızın.

1 Beğeni

Benim Hatam Yazmayı Unutmuşum Hocam Sadece Live İso Olarak Denenebiliyor Bu Sürüm Ayrıca Çok Eksiklikleri Var Sadece Öneri Ve Görüş Almak İçin Çıkardığımız Bir Sürüm

Merak ettiğimiz için masaüstü ortamına bakmak istemiştik. Live iso olarak da açmıyor. Kernel hatası veriyor. Sebebini anlayamadım. 3 masaüstü bilgisayarda açmaya çalıştım hepsinde aynı hatayı verdi.