Antivirüs Önerisi

Merhabalar;
Firmamızda pardus xfce kullanımlara başlıyorum. Pardus depolarında Comodo ve ClamTk (Clamav) antivirüs ve endpoint gördüm. Bunlaru kullanan varmı ? Aranızda öneride bulunabilecek varmı ?
Teşekkürler.

2 Beğeni

Linux sistemlerde antivirüse pek (hatta çoğunluk için hiç de diyebilirim) ihtiyaç duyulmaz.

Yanlış hatırlamıyorsam virüslü dosya inse bile sistem doğrudan çalışmasına izin vermiyor, virüslü dosyayı açmanız ve belki dosyaya yetki vermeniz lazım. Windows’taki gibi arkadan inip işlem yapamıyor diye daha önce forumda bahsi geçmişti sanki.

Bu koyuyu inceleyebilirsiniz. Öneriler de var.

Güzel yazmışlar ama kilit nokta kullanıcının dikkatli olması demişler. Firma içinde son kullanıcılar dikkat etmeden kullanırsa antivirus ihtiyacı olurmu acaba ?

Linux bu kadar güvenli olabilir mi diyor insan. Bu kadar zararlı yazılım kol gezdiği yerde şüphe ile yaklaşıyoruz. Fazla güzel :slight_smile: Bir yerde bişey çıkmasın diye soruyorum. Yanıtın için sağol.

1 Beğeni

“Çünkü virüs aktif olması için “çalıştır” komutuna ihtiyacı vardır. Bir fotoğraftaki izniniz sadece okuma veya yazmadır. Fotoğrafı ya okursunuz yada fotoğrafı yazarsınız. (yazmaktaki kastımız fotoğraf üzerindeki düzenleme hakkınız). Fotoğraf dosyasında çalıştır komutu olmadığı için beraberinde gelen virüs aktif hale gelmeyecek ve size zarar veremeyecektir. Bu fotoğraf olabileceği gibi herhangi bir belge olabilir.”

Bunu yapmayı başarabilen biri olur mu bilmiyorum. :slight_smile:

Ya da program indirmeye kalkar ve yanlış yaparsa diye düşünüyorsanız yine siz bilirsiniz. O yazıda antivirüs önerileri de vardı.

Emin olmamakla beraber benim de aklımda şöyle kalmış: linux tarafındaki antivirüsler linux sistemi taramak/korumak için değil de indirilen dosyaların ve windows dizinini olsun, ntfs gibi dizinler olsun taranması için diye biliyorum.

Bu konuyu merak ediyorum keşke bilen birisi bizi aydınlatsa…

Hocam lider ahenk kurun, çalışanların program yüklemelerini kısıtlayın. Sizde güvenilir kaynaklardan özellikle pardus deposundan program yüklerseniz. Antivirüs ihtiyacınız olmaz.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.