Antivirüs Programı İnternete Çıkış

Kaspersky antivirüs programı kullanıyoruz kurumda. Resmi kurum olduğumuz için İnternete çıkış da sertifikalarımız var chromda oldu sertifkamız sorun yok monzilla ve kaspersky da internete çıkamıyoruz bunun bir çözüm yolu var mı önerileriniz nedir.

Selamün Aleyküm
Kurumunuzdaki kök serfikayı Firefox içerisine aktarmanız gerekir.
İşlemlerden önce şunu sorayım; kurum bünyesinde Pardus’u müstâkil olarak mı kullanıyorsunuz yoksa kullandığınız bilgisayar kurumun etki alanına(domain) dahil mi?
Şunun için soruyorum; eğer tek bir kullanıcı ise, doğrudan Firefox’un arayüzünden basitçe yapılabilir. Ama kurumda yaygınlaşmış ise bu yöntemi her bilgisayarda her bir kullanıcı için ayrı ayrı uygulamak gerekir. Bu pek sürdürülebilir bir yöntem değil.

/usr/lib/firefox-esr/distribution/policies.json dosyasının içerisine kök sertifikanın tam konumunu girerek bu işlemin yapıldığı bilgisayarlarda oturum açan tüm kullanıcılar için geçerli olacak şekilde yapılandırılmış olur.

{
	"policies": {
		"Certificates": {
			"ImportEnterpriseRoots": true,
			"Install": [
				"/usr/local/share/ca-certificates/KURUM_KOK_SERTIFIKA.crt",
				"/EKLENECEK/HER/SERTIFIKANIN/TAM/KONUMU.crt"
			]
		}
	}
}
1 Beğeni

Tek bilgisayar da kullanıyoruz etki alanına dahil etmedik danışma bilgisayarı olarak. Antivirüs de bu aşamada önemli oluyor. Gündüz mesaide deneyeceğim çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.