Appimage dosyasını açamıyorum

Daha önceden açıyordum sorunum yoktu birden bir şey oldu. Manager-linux-x64.AppImage adlı uygulamayı işyerimde hesap kitap tutmak için kullanıyordum. Son iki gündür açamıyorum. Açılıyor ve anında kapanıyor. uygulama ekranı geliyor ve kapanıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

terminalden çalıştırmaya çalıştım.

Başlıksız

Öncelikle kısa bir hatırlatma, hata bildirimi yaparken bizim konuyu hiç bilmediğimizi unutmayınız. Detaylı bilgi vermeniz önemli. Örneğin bir hata çıktısı veya ekran görüntüsü gibi.

Sizin için bu isimde bir çıktı veren uygulamanın ne olduğunu araştırdım ve bulduğum kadarıyla github adresi burası: GitHub - Manager-io/Manager: Accounting software. Available for Windows, Mac and Linux.

Github’da paylaşmalarının aksine programın kendisi açık kaynak değil. Sadece indirme dosyalarının linkini github üzerinde tutuyor: Releases · Manager-io/Manager · GitHub

Pardus 23 Gnome kullanıyorum, AppImage dosyasını indirdim, sağ tıklayıp çalıştırılabilir yaptım ve açtığımda çalıştı.

Bu sizde çalışmadıysa, .tar.gz (zip dosyası gibidir, sıkıştırılmış dosyadır, sağ tıklayıp arşivden çıkarılabilir) dosyasını indirin. Genelde Linux’ta tar.gz şeklinde çıktısı verilmiş uygulamalar Portable uygulamalar gibidir. İçinde çalıştırılabilir bir executable dosyası vardır.

Burada sadece ManagerServer uygulamasını .tar.gz olarak vermişler, indirdim, içinde ManagerServer adında bir çalıştırılabilir dosya var. Bunu terminalden chmod +x ManagerServer ile çalıştırılabilir yaptıktan sonra ./ManagerServer ile çalıştırdım:

Uygulamanın web şeklini sunucu olarak host ediyor vaziyette bu uygulama. Eğer tarayıcıdan localhost:8080 adresine girerseniz karşınıza uygulama çıkıyor:

Bu şekilde kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bir diğer tavsiyem de bu açık kaynak olmayan uygulamayı kullanmak yerine forumda “muhasebe” kelimesiyle aratıp farklı alternatifleri bulabilirsiniz. Burada da 12 tane açık kaynak muhasebe uygulaması örneği listelenmiş, bunları deneyebilirsiniz: 12 Best Open Source Accounting Software

Hatta en güzeli web tabanlı bir program kullanıp telefondan bile erişebilmek fakat internetiniz varsa.

Terminalden çalıştırdığımda hata verdi görüntü paylaştım. Uygulama çalıştırılabilir olarak işaretli zaten. İçinde bazı verilerim var silinmesini istemediğim. Appimage dosyası olduğu için verileri içinde saklıyor zaten. Dediğim gibi zaten uygulama çalışıyordu son güncellemeden sonra bu hale geldi.

AppImage içinde veri tutmaz, attığım ilk terminal resminde -path ile Manager’in verileri nerede bulacağının yolunu verebilirsiniz.

Örnek:

./ManagerServer -path "/home/ef/.local/share/Manager"

Hatanızı araştırdım, şöyle bir deneyebilir misiniz?:

WEBKIT_DISABLE_COMPOSITING_MODE=1 ./Manager-linux-x64.AppImage

Son debian güncellemesiyle bu sorunu yaşayanlar olmuş.

Çok teşekkür ediyorum kalıcı bir yolu var mıdır? Terminalden çalıştırmam gerekiyor her defasında.

@Mehmet_B ~/.local/share/applications/ dizini içerisine Manager.desktop diye bir dosya oluşturun ve içeriğini şu şekilde yapın:

[Desktop Entry]
Name=Manager
Version=1.0
Type=Application
Terminal=false
Exec=env WEBKIT_DISABLE_COMPOSITING_MODE=1 /home/mhmttrmn/Masaüstü/Manager-linux-x64.AppImage

Exec kısmındaki .AppImage’in doğru olduğuna emin olun.

Ardından bu uygulamayı uygulamalar menüsünden çalıştırabilirsiniz. Görev çubuğuna kısayol olarak ekleyebilirsiniz. bu .desktop dosyasını masaüstüne kopyalayıp oradan da çalıştırabilirsiniz.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.