AppImage nasıl kuracak ya da çalıştırılacak?

AppImage indirdiysek, dosyanın özellikler ine girip, izinler sekmesi altından “ Dosyayı bir program gibi çalıştırmaya izin ver ” seçeneğine tik koymamız gerekiyor

Sonrasında uygulamaya iki sol tık patlatarak açıyoruz ve karşımıza şu onay ekranı geliyor;

Bu onay ekranında da YES butonuna tıklarsak Başlat menüsüne de kısayol ekleniyor. Onay vermezsek, uygulama yine çalışıyor fakat Başlat menüsünde kısayolu olmuyor.

Hepsi bu kadar. Artık portatif uygulamamızı kullanmaya başlayabiliriz.

Ve bu uygulamaların çoğu Linux dağıtımlarında (Debian, RedHat, Ubuntu, Centos, Fedora, Pardus, Arch, Opensuse) aynı şekilde çalışıyorlar.

Not: Önce NO der, sonraki soruya YES dersek uygulamanın Başlat menüsünde kısayolu olmuyor ve ilk açılış sorusunu da iptal etmiş oluyorsunuz. Eğer sonradan pişman olur, Başlat menüsüne kısayol ekletmek isterseniz; home > kullanıcı > .local > share > appimagekit konumuna gidin ve burada uygulamaya ait bulacağınız dosyayı (uygulamaadi_no_desktopintegration) silin.

Eğer ilk soruya YES dediyseniz, şimdi bu uygulamanın (Musicalypse) Başlat (Programlar) menüsünde, Ses ve Video kategorisi altında da bir simgesi bulunuyor. Uygulamayı istediğiniz zaman o menüden yada doğrudan AppImage dosyasından çalıştırabilirsiniz. Ama benim önerim; Home > Kullanıcı dizini altında Kurulumsuz adında bir klasör oluşturun ve tüm kurulumsuz uygulamaları burada toplayın.

Not: Eğer bir AppImage uygulamasını sonradan başka konuma taşırsanız, Başlat menüsündeki kısayolunun bozulduğunu göreceksiniz. Böyle bir durumda önce; Home > Kullanıcı > .local > share > applications konumuna gidecek, buradaki uygulama kısayolunu silecek, sonrasında AppImage uygulamanıza iki kez sol tıklayacaksınız. Bu sayede karşınıza yeniden onay ekranı gelecek, YES dediğinizde ise Başlat menüsünde yeni bir kısayol oluşacak.

Benzer şekilde eğer bir gün AppImage uygulamasını bilgisayarınızdan silerseniz, Başlat menüsü kısayolunu da silmek isteyeceğinizden yukarıdaki konuma giderek uygulamanın kısayolunu sağ tık sil komutu ile sileceksiniz.

Daha fazla bilgi için

5 Beğeni

Merhaba, anlatımı resim ile desteklerseniz çok daha güzel olur. Teşekkürler.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.