Arçelik etkileşimli tahta faz3

Merhaba tahtaya bolu imajını yüklerken her ne olduysa hdd görünmüyor. Hdd de sorun yok bu arada. Tahta açılmıyor ve bu ekranda kalıyor.
IMG_20210914_145239-min (1)
Tahtayı ilk geldiği haline nasıl döndürebilirim?

Hocam neden Bolu imajını yüklediniz? İmaj yüklemek yerine buradaki ana sürümlerden uygun olanı denemenizde fayda var. Ben disk görüntüsü şeklinde kurulmuş bir sistemin çok sağlıklı birşey olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Z kitaplar için yükledim. Açıkçası hiç araştırıp soruşturamadan görev yazım çıkınca 60 tane öğretmenin gelip gidip “z kitap da z kitap” diyip durmasıyla" ne z kitapmış arkadaş" diyerek boluyu buldum kuruverdim. Ama çok sorunlu. Kurulumu ayrı sorun kullanımı ayrı sorun. Ok z kitabı açıyor da donup duruyor. Ne anlamı kaldı o zaman anlayamasam da. Okuldaki öğretmenlerin z kitap ısrarından kurtardı beni.
İlk haline döndürebiliyor muyum acaba?
Sizin bağlantı verdiğiniz linktekiler benim tahtayla uyumlu değil malesef. Vestel için onlar

Kardeş emin misin? Vestel için olduğu nerede yazıyor ben göremedim. Z kitap için Bolu imajını kuruyorsan birşey diyemem ama ana surumlerden birini canlı sistemle test etmeyi deneyebilirsin belki.

Bu Z kitap problemini çözme ihalesini millet bilinçaltında Pardus gelistiricilerine bıraktı. Yayınevleri MEB’in öğretmenlerini Windows’a mahkum ediyor. Bu işe bir çeki düzen vermek lazım. Hayırlısı

1 Beğeni

Bu sürümler ve imajlar farklı mı🤔 Aynı isimde imaj ve sürüm olunca ben aynı zannediyordum. İmajlarda 5.3 ve 19 vestel için diye biliyorum. Arçelik için bir tek bolu imajı var çünkü.
Sürümleri pzt deneyeceğim umarım olur.

İmaj dediğin sistemi yapmak için Pardus Etap’ın ana sürümünü indirip bir tahtaya kurulum yapıyorlar, ardından kendilerince düzenleyip son halini verdikten sonra disk görüntüsünü özel programlarla alıyorlar.

Bir makinenin disk görüntüsü (imajı), kendisiyle birebir aynı olan başka bir makineye yüklenmeye çalışılırken bazen sorun çıkabiliyor.

2006 yıllarında lab bilgisayarlarına çabuk sistem kurabilmek için Norton Ghost diye bir program kullanırdık, labdaki bilgisayarlar her ne kadar özdeş olsa da mutlaka bir iki tanesinde sıkıntı olurdu. :grin:

Umarım yazılımsaldır da pzt sorun hemen hallolur. Olmazsa artık servis çağıracağım. Teşekkürler paylaşım için

Yine sda hatası devam malesef.

Ben bir şey sorcam ayrı, bu pardus etap denen şey arm işlemcili sistemlerde çalışıyor değil mi? Bu TV’ler arm bazlı mı x86 mı? Bunu alıp kafama göre değiştirsem, mesela kendi tv me kurabilir miyim? ARM ileride baya gelişebilir malum apple m1 laptoplar ARM işlemcili.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.