Arch tabanlı Pardus istiyorum!

Arch tabanlı Pardus istiyorum!

Çok hızlı güncellenen paketler istiyorum, biraz baktım repo larda FastTrack yok

Debian in kendi main repolarinda var, ya FastTrack repo getirin

Yada

Arch tabanlı bir İSO çıkarırsınız. Ki bu çok daha iyi bir girişim çünkü Arch User Repository (AUR) da var, kernel hızlı güncelleniyor, hızlı güncellemeler genelde güvenlik guncellestirmeleri oluyor burada.

Arch tabanlı yerli milli Pardus işletim sistemi istiyorum,

KDE ile anlaşın

bide plasma 6 beta da yakında çıkacak, resmi destek verin güzel abilerim ablalarım, seçeneği arttirsaniz insanlar kullanacağım ama hangisini kullanayım fikrine düşecek

amacım saygısızlık yapmak falan değildir

Es selamünaleyküm ve Rahmetullahi ve berakatuhu ve magfiretuhu

Dünyanın en havalı linux dağıtımları hep debian tabanlı. Debian ekosistemi çok geniş. Arch debian’ın yerini tutmuyor.

Ve aleykümselam ve Raahmetullahi ve beraketühü. Arch linux hakkında sadece biraz duymuşluğum ve bazı sorunlar çıktığıında forumlarına uğramışlığım var. Arch linux 'un kurulumunun zor olduğundan bahsediliyor, bir de onu kullanması biraz ustalık istiyor, bir de yuvarlanan sürümlü(sık sık paket güncellemesi almak deneysel depoları kullanmak demek, kararlı olması demek kararlı olana dek yeni bir kararlı sürüm duyurusu yapmamak demek)( Debian daha kararlı/stabil olmaya çalışır, Pardus da bu yüzden Debian’ı tercih etmiş. ) ayrıca bizim gibi Gnu/Linux 'u kullanırken zorluk yaşayanlar, çözüm bulmak için her türlü Debian tabanlı dağıtımların(mesela Debian forumları, Ubuntu forumları, Linux Mint forumları, vb. ) sayfasından sorunlarına çözüm arayabiliyor.

Ama Arch Linux tabanlı yerli bir GNU/Linux kullanmak isterseniz, https://archman.org/ sitesine bir uğrayıp denemenizi, forumundaki kişilerle irtibatta olmanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni

fikrim değişmedi ARCH TABANLI MİLLİ PARDUS İSTİYORUM!
@cuneyt.ulusoy @kaan

Selamlar.
Linuxun bir sürü derlemesi mevcut elbette. Ancak her bir derlemeyi geliştirmek için işgücü, emek, zaman vs ninde bölünmesi demek. Bence güç birliği yapılarak tek pardus derlemesi üzerinde çalışıp onun geliştirilmesi, sık güncellenmesi, hataların giderilmesi vs için çalışılması daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

Arch linux daha güvenli değil, bilakis güvenlik es geçiliyor. Kullandım bir süre. Birkaç ayda bir programlar bozulur, saçma sapan locale hataları olur. Hele de Türkçe klavye kullanıyorsan kesin yaşarsın bunları. Sonra birden grub hatası alırsın, haydi uğraş dur. İş yapmak isteyen insanların kullanmak isteyeceği bir şey değil.

Çok oyun oynuyorsundur, en yeni oyunları oynamak istersin olur.

Ayrıca her şeyi de devlet yapmasın ne gerek var, archman diye bir dağıtım var Türk yapımı. Devlet Linux dağıtımı çıkartmaz :smiley: Pardus u da yapmasın aslında, özel şirkete versinler özel şirket yapsın devlet denetlesin :smiley:

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.