Arduino uno kartına bağlantı hatası

Denedim olmadı hocam

Arkadaşlar robotik sınıfımda parduslu 12 all in one pc var akıllı tahtamda etap kurulu
mBlock ile bazı bilgisayarlarım sorunsuz çalışırken bazıları hata veriyor. Ya yükleme yada bağlantı hatası alıyorum.
Sorunun çözümünü bulan var mı?
Güncelleme vs sorunu çözmedi. Bu sorunu acil çözmem lazım. 3d yazıcı olayını çözmüştüm ama bunu bir türlü çözemedim. ubuntu ve mint için önerileri denedim hiç biri işe yaramadı.

1 Beğeni

Bu arada mblock ile mbot sorunsuz programlanıyor

pardus paketleri içindeki arduino sürümü bende çalışmamıştı arduino kendi sitesinden son versiyon programı indirip kurdum sorunsuz kullanıyorum. Mblock kullanmıyorum ama arduino sitesinden güncel sürümü indirip kullanmanızı tavsiye ederim. Belki sorununuz çözülebilir.

1 Beğeni

Üşenmeyip mblock indirip kurulumunu yaptım mblock içinde ön tanımlı arduino 1.6.5 ide var ve muhtemelen arduinoya yükle deyince arka planda 1.6.5 çalıştırıyor fakat başarılı olmuyor hata veriyor. 1.6.5 de yüklenemeyen program 1.8.5 de yükleniyor. Mblock ayarlarına bir şekilde müdahele edilip arduino ide versiyonu 1.8.5 olarak gösterilebilirse veya pardus yöneticileri 1.6.5 ide sini uyumlu hale getirebilirler ise sorun çözülecektir. Pardus paket deposundaki sürümde 1.6.5 ve benim sistemde çalışmıyor. 1.8.5 çalışıyor

Merhabalar,

https://github.com/Makeblock-official/mBlock/releases/download/V4.0.0-Linux/mBlock-4.0.0-linux-4.0.0.tar.gz adresinden indirdiğiniz sürüm dizini içindeki “mblock” dosyasını çalıştırın.

cd /lib/x86_64-linux-gnu
sudo ln -s libreadline.so.7.0 libreadline.so.6

ve

sudo apt-get install libreadline-dev 

komutu ile mblock yazılımı içinde gömülü gelen ardunio 1.6.5 ide ile arduino uno karta yazılım yüklemeyi başardım. İki komutu uyguladıktan sonra “aygıt yazılımı güncelleme” butonu ve “arduinoya yükle” butonu çalışıyor. İlk defa mblock çalıştırdıktan sonra seri port izinleri için bir kez yeniden başlatma yapmak gerekiyor.

İlginçtir https://github.com/Makeblock-official/mBlock/releases/download/V4.0.0-Linux/mBlock-4.0.0-linux-4.0.0.tar.gz adresinden indirdiğim versiyon ile direkt mblock üzerinden kodu arduino’ya yüklerken .deb paketini kurup yükleme yapmaya çalıştığımda hala aynı hatayı alıyorum. Hata yukarda arkadaşın belirttiği ile aynı. Derleme yaptıktan sonra yükleme esnasında bağlantı düşüyor. Ardından hata mesajını görüntülerken bağlantı tekrar sağlanıyor.

2 Beğeni

linkteki versiyonu çalıştırınca oldu.çok teşekkürler kaç gündür uğraşıyordum.

2 Beğeni

Linkteki versiyon benim sistemimde sorunsuz olarak çalışıyor. Teşekkür ederim.

mevcut bilgisayarlarda mblock 4.0.4 var. mblockta oluşturduğum kodu arduino 1.0.5 ile(sudo apt install arduino ile kurulan) kopyala yapıştır yapıp yükleyemiyorum. Arduino sitesinden arduino 1.8.7 indirip kurdum kodları ona kopyalayıp yapıştırırsam sorunsuz yükleniyor.

mblock un dahili arduinosu olan 1.6.5 i 1.8.7 ile değiştirebilirsek yada dahili 1.6.5 e porta erişim yetkisi verebilirsek sorun daha basit şekilde aşılacak gibi.

Selamlar. Mblock 4.0.0 versiyonu indirirseniz arduino IDE kodlarını kopyalamaya gerek kalmıyor. Direkt olarak mblocktan yükleme yapılıyor

sanırım bendeki farklı . boyle bır dosya yada dizin yok diyor. benimkisi hangisi nasıl öğrenebilirim

Sorunuzu anlayamadım biraz açabilir misiniz ? Farklı olan nedir hangi durumda “böyle bir dosya ya da dizin yok” hatası veriyor?

Bende de oldu, Arduino Uno & mBlock sıkıntısı çözüldü teşekkürler.

Şimdiki sorunum ise şu, Bluetooth cihazı ile mblock üzerinden mBot’a bağlanıyorum. Fakat kod blokları mBot’a yükleyemiyorum. Seri bağlantı yapmam gerektiğini söylüyor. Bluetooth üzerinden bağlı olmama rağmen resi bağlantı yap diyor.

merhabalar Fatih bey

bu komutu yazdıktan sonra boyle bir dosya yada dizin bulunmamaktadır dedi . ama yinede açıldı. kafa karıştırdığım için kusura bakmayın sorunum tamamen çözüldü

ilginizden dolayı teşekkür ederim

2 Beğeni

Merhaba @Tamyerli,
Sorunun çözülmesine sevindim.
“ttyACM0” arduino yu bağladığın USB portunun adı.
Arduino IDE de portları görebilirsin. IDE de hangi port seçili ise onu yazın

1 Beğeni

mblock 4.0.4 için çözüm yok sanırım

Hocam yazılımın kendisinde bir problem olabilir. Ben linux tarafında yapılabilecek herşeyi denedim. Linux Mint’e kurdum orada da yükleme hatası veriyor. Sorunun Pardus kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Zaten early preview sürüm ismi. mBlock 5 sürümünde henüz linux desteği yok ve büyük ihtimalle olmayacak. Adobe Air kullanılıyor. 4.0.4 üzerine bence bir düzeltme olmaz çünkü 5 sürümü çıktı.

1 Beğeni

Hocam mBlock deneyimim yok, merakımdan soruyorum Wine ile denediniz mi, şu linkte bahsedilmiş Running mBlock in Linux - mBlock - Makeblock Forum

Wine denedim COM portlarını gösteremedim.

Selamün Aleyküm
COM bağlantıları için belki işinize yarar.
https://forum.winehq.org/viewtopic.php?p=89885

1 Beğeni