Arka Planda Otomatik Çalışan Uygulamaları Kapatamıyorum

Anydesk ve Forticlient isimli uygulamaları ara ara kullanıyorum. Bu uygulamar başlangıç uygulamalarında olmamasına rağmen. Başlangıçta bu alanda iconları çıkıyor. Arka planda çalışır duruma geçiyor.

Bunu engellemenin bir yolu var mı? Bu türden uygulamaların ne zaman çalışacağını nasıl ayarlayabilirim?

image

Selamunaleyküm hocam, anydesk başlagıçta direk servis olarak çalıştığı için servisin kapanması gerekiyor. Bunun için ya uç birimden

sudo systemctl disable anydesk.service

veya sistem gözlem merkezi üzerinden Servisler kısmından aratıp devre dışı bırak demeniz gerekiyor. Diğer dedğiniz uygulama da büyük ihtimal böyle kapanır.
Tavsiyem Sistem gözlem merkezi uygulaması üzerinden yapmanızdır.

Aleykümselam

Forticlient servislerde vardı devre dışı bıraktım. Ancak Anydesk’i bulamadım serviste ismi farklı geçiyor olabilir. Onu da yazmış olduğunuz kodla uç birimden hallettim. Teşekkürler.

Sorun kalıcı olarak çözüldü mü?

Anydesk bende de kapanmıyordu. Bir iki defa başlangıçtan ısrarla kapattıktan sonra artık başlangıçta çalışması durdu. Nasıl başardım bilmiyorum.

Şu aralar monitörüm kendiliğinden kapanmaya başladı. Belli bir süre sonra kapanıyor. Ayarlardan şu kadar süre sonra kapat modu kapalı olmasına rağmen kendiliğinden kapanıyor. Ben de ayarı bir kez açıp kapatıyorum, bir süre düzeliyor. Soruna neyin neden olduğunu bilmiyorum.

Sorun çözüldü. Ekranın kapanmasıyla alakalı olarak ben kafein eklentisi kullanıyorum.

STACER uygulaması soldan 5. seçeneğe geçin, listede görünmesi gerekiyor.

Bu konuyu çok yararlı buluyorum bu yüzden aradığımda çabuk bulmak için mesaj bırakıyorum :slight_smile:

Ben Stacer kullanıyorum ama diğer seçenek de güzel görünüyor.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.