Arkadaşlar uzun vadede hangi pardus sürümün önerirsiniz 21.4 mü 23.4 sizce hangi uzun süreli kullanılmalı ben şuan 23.4 Ay Yıldız Kullanıyorum ama sizce 21.4 geri dönmeli miyim
Merhabalar,
Eğer daha kararlı bir sürüm istiyorsanız önerim Pardus 21.5’te kalmanızdır. Pardus 23 henüz yeni çıktığı için bazı küçük hatalar olabiliyor. Ama eğer küçük hataları çözmek sizin için sorun olmazsa Pardus 23’ü kullanmaya devam edebilirsiniz. Zaten anladığım kadarıyla hali hazırda Pardus 23 kullanıyormuşsunuz. Hata dediysemde sadece olasılık çünkü hiç sorun çıkmadan kullananlar da var.
21.5 geçe bilirim ama 2025 kadar değilimi deste Muhammed bey 23 de destek uzun değilimi ona göre
Evet Pardus 21.5’in desteği 2025 yılına kadar, Pardus 23’ün desteği ise 2027 yılına kadar sürecek. Şuan Pardus 21 kullansanız ileride Pardus 23’e geçmek istediğinizde çok zorlanacağınızı sanmıyorum. Eğer daha önce Linux kullanmadıysanız benim önerim Pardus 21 kullanmanızdır. Belirli bir süre geçince Linux’a alışınca Pardus 23’e geçebilirsiniz.
bir de 23.4 kulandıkları iki duvar kağdı çok hoşma giti biri Çanakkale şehitler abidesi diyeride Anıtkabir iki sinde duvar kağıtların da kulanmışlar ondan ben çok beğendim
Daha Önce Den Linux Tecrübem Vara İlik Pardus Değil Bu 19 ve 17 sürümün kulandım 21 de kısa süre denedim ama 23.4 daha güzel göründü sanki bana tavsiyeniz için teşkkürler
Şimdilik 21.5’de kal. 23’ün ufak tefek sorunları var, yeni güncelleme gelince hallederler. Yeni güncelleme gelince yükseltirsin. Sonuçta sıfırdan kurulum yapmayacağın için sana göre yine uzun vade olmuş olur.
Güncel donanımlı bilgisayarlarda eski sürüm kernelli olan pardus sürümleri sorun çıkarabiliyor. Sorunsuz ve tam donanım desteği olması açısından en güncel pardus sürümünü kullanmak daha mantıklı ben yeni bilgisayar aldım yakın zamanda pardus 23 çıkana kadar pencere işletim sistemine dönmek zorunda kaldım. ama şuan bilgisayarımdaki bütün donanım pardus 23 ile destekleniyor.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.