Arksigner 2.3.17.2 6 Mayıs’ta yayınlanmış ama yine UYAP avukat girişte açılır pencerede kartı görmüyor (edevlete devam) arksigner mail cevabında “çıktığında Tübitak onayladı ama gelişmelerden bilgi vereceğiz” yazmış… kurup faydasını gören oldu mu aranızda?
Ben daha önce Firefox ile giriyordum, iki haftadır giremiyordum. Chromium ile de giremiyordum. Daha sonra arksigner firması ile mail yazışması yaptım, güncelleme varmış, yükledim ancak yine girmedi, yani e-imza çubuğunu bilgileri popupda çıkmadı, Firefox esr denedim onunla da girmedi. Son çare Google Chrome yükledim onunla çok rahat giriyor hatta Google Chrome yükleyince giriş uygulamasını da yükledi, onunla da giriliyor, tarayıcı ile de giriliyor. Galiba bu dünyada her şey Google Chrome etrafında dönüyor…
Pardus’a yine “üvey evlat” muamelesi.
Editörün Bakanlığın sitesinde yayınlanan yeni versiyonları Windows için ve mevcut versiyon ile UYAP editörde imzalama yapılamıyor .
Gerçekten de “burdan yak” durumu ve artık en hafif tabiri ile “bıktırdı”
Türkiye’deki 200.000 avukatın %10’u Debian/Pardus/Ubuntu kullansa 20.000 kişi için “amaan ne uğraşacağız” diyen zihniyet ile egemen Windows/Macintosh’a rağmen direnen zihinler… Ha bir de arada bir türlü bitmeyen davalara rağmen para kazanmaya çalışıyoruz:)
Hemen yelkenleri suya indirmeyin. Sorunlar önemli. Sorunlar ciddi. Sorunlar baş ağrıtıyor. Sorunlar zor çözülüyor ya da çözülemiyor. Ama Pardus dimdik ayakta kalacak.
2015 yılından bu yana pardus’un önceki versiyonu dahil onlarca distro denedim ve hepsini kısa zamanda terk ettim. En memnun kaldığım distroda bile windows’la birlikte dual boot olarak kullanıyordum.
19 sürümle beraber Pardus’a geçtiğimde “oh be!” dedim. Distro distro gezmekten ve dual boottan beni vazgeçiren tek OS Pardus oldu.
Değerli shampuan, düşünün ki süreli bir iş için e-imzanızı birden kullanamıyor durumunda kalıyorsunuz.
Bırakın yelkenleri, tekne batıyor …
Tabi ki vazgeçmeyeceğiz ama bu tür telafisi olmayan bir sürprizi kabul etmenin zorluğu da herkesin takdirindedir
Keşke sizler gibi profesyoneller e-imza gibi çok önemli ve temel bir sorunun çözümünde emek harcasa.
Tabi burada asıl görev Adalet Bakanlığında.
Her dilekçesinin altına “Pardus Milli işletim sisteminde düzenlenmiştir” yazan bir avukat olarak çok mu şey istiyoruz
bayram tatilinden sonraki gün onca insanın işi var gücü varken bir anda dımdızlak kaldık ortada. udf ile imzalama yapamıyorum kartı görmüyor. hadi girişi e-devlet uygulaması ile yapabiliyoruz. sürekli bir şeyler deneniyor ve yalnızca windows temelli düşünülüyor.
Sorun kamu kurumlarının üst bürokratlarının dağarcığında pardus uygulamaları yoktur sorun burada kullanmakta olduğu uygulamanın pardus uyumluluğu şartını koymamlarıdır.
Merhaba, Pardus 25.1 Gnome üzerinde adalet e-imza uygulamasını aşağıdaki yöntem ile çalıştırdım.
Uyap web sitelerinde usb e-imza cihazı ve sertifikanın algılandığını gördüm.
Uygulama kendi java paketi ile birlikte geldiği için pardus kurulumunda yüklenen varsayılan java uygulaması kurulu ve herhangi başka bir java kurulumu yapmadım.