ASCII kodlarını nasıl yaparız?

Merhaba,

ASCII kodlarını nasıl yaparız? Mersela windowsta alt+157 yapınca ∅ çıkıyordu Pardusta ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim.

İnternette gezinince öğrenmek istediğiniz bilginin Alt tuşları olduğunu anladım. Şurada, İngilizce 'den Türkçe’ye çevirisi anlatılıyor. Ama bunu ne için kullanmak istediğinizi anlamadım. :thinking:

Verdiğim bağlantıya göre Pardus 'ta Klavye > Düzen > Yerleşim seçeneğini değiştir deyin. Eğer ince ayarlar yapmak isterseniz, Anahtar oluştur 'daki seçeneklerden uygun olanını verdiğim bağlantıya göre seçiniz.
Şimdi ben elim Alt Gr tuşuna basılıyken bir örnek yapayım:
¶₺₺₺←←←ûûûîîô

Bir de Shift ve Alt Gr tuşuna basılıyken bir örnek yapayım:
¥¥ÛÛÛΩΩΩ©‘’NN⅜¼⅜⅜¡°° ®‘©̛´N’©‘><¦¦ÂΩ

Eğer çözüm bulduğunuzu düşünüyorsanız iletinizi lütfen çözüldü olarak işaretleyiniz.

İsmail Bey teşekkür ederim ama istediğim bu değil.
Windowsta alt+157 yaptığımca çap işareti “Ø” çıkıyordu şimdi bunu pardusta yapamıyorum veya bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sizin için önemli olduğunu düşündüğüm için bayağı bir aramadan sonra Gnome tarafından yazılmış (Ek bilgi: Pardus 'la varsayılan olarak gelen XFCE 'nin de Gnome masaüstü ile akrabalığı vardır. ) gnomecharmap yani Gnome karakter haritası kısaca gucharmap olarak geçen bir uygulama kurulması gerekiyor.

Bu kurulum işlemini yapmak için komut satırını kullanmamıza gerek yok.

• Synaptics Peket Yöneticisi 'ni açınız.

• Sağ üst köşedeki büyüteç :mag: ile gösterilen arama çubuğuna tıklayınca ya da klavyeden ctrl ve f tuşlarına aynı anda basınca açıklan arama kutucuğuna giriyoruz.

• gucharmap yazıyoruz > ilgili paketler görünecektir.

• gucharmap yazana çift tıkalyın.

• Tüm yükseltmeleri seç.

• Uygula. /Paketin kurulduğu görünür hale gelecektir.

• Synaptics Paket yöneticisini kapatın.
    Şimdi de uygulamayı açalım:

• Pardus :mag: Karakter Haritası

• Ara

• Bul gösterilen arama kutucuğuna sizin çap işaretinizi yapıştıralım:

• Genel kategorisinde sol üst köşede bulundu. işaretine çift tıklayınca kopyalanan metin yazan kutucuğun altında U + 2205 Empty set yani bildiğimiz Boş Küme yazmaktadır. Yani bu klavyeden U ve 2205 'e aynı anda basılırsa ∅ işaretini gösterebilir diye anlıyorum. Ama galiba klavye ayarımdan dolayı görünmüyor ya da göstermiyor.

Sonuç: ∅ işaretini yazdırmak için Karakter Haritası uygulamasını kullanıp kopyala yapıştır yapmanız ya da ∅ işaretini bir dosyaya kopyalayıp ihtiyacınız olduğunda oradan tekrar kopyalayıp ihtiyacınız olan metne yapıştırmanız gerekecektir.

ctrl + shift + u basılı tutun. ardından u tuşundan parmağınızı çekin ve ctrl + shift ile birlikte unicode karşılığını tuşlayın (4 haneli olacak şekilde)

unicode karakter tablosu için: ✔️ ❤️ ★ Unicode karakter tablosu

1 Beğeni

u
u2205

@sulincix AliRızaKESKİN Bey, bir bilgi daha öğrenmiş olduk sayenizde.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.