Merhaba,
ASCII kodlarını nasıl yaparız? Mersela windowsta alt+157 yapınca ∅ çıkıyordu Pardusta ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba,
ASCII kodlarını nasıl yaparız? Mersela windowsta alt+157 yapınca ∅ çıkıyordu Pardusta ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim.
İnternette gezinince öğrenmek istediğiniz bilginin Alt tuşları olduğunu anladım. Şurada, İngilizce 'den Türkçe’ye çevirisi anlatılıyor. Ama bunu ne için kullanmak istediğinizi anlamadım.
Verdiğim bağlantıya göre Pardus 'ta Klavye > Düzen > Yerleşim seçeneğini değiştir deyin. Eğer ince ayarlar yapmak isterseniz, Anahtar oluştur 'daki seçeneklerden uygun olanını verdiğim bağlantıya göre seçiniz.
Şimdi ben elim Alt Gr tuşuna basılıyken bir örnek yapayım:
¶₺₺₺←←←ûûûîîô
Bir de Shift ve Alt Gr tuşuna basılıyken bir örnek yapayım:
¥¥ÛÛÛΩΩΩ©‘’NN⅜¼⅜⅜¡°° ®‘©̛´N’©‘><¦¦ÂΩ
Eğer çözüm bulduğunuzu düşünüyorsanız iletinizi lütfen çözüldü olarak işaretleyiniz.
İsmail Bey teşekkür ederim ama istediğim bu değil.
Windowsta alt+157 yaptığımca çap işareti “Ø” çıkıyordu şimdi bunu pardusta yapamıyorum veya bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sizin için önemli olduğunu düşündüğüm için bayağı bir aramadan sonra Gnome tarafından yazılmış (Ek bilgi: Pardus 'la varsayılan olarak gelen XFCE 'nin de Gnome masaüstü ile akrabalığı vardır. ) gnomecharmap yani Gnome karakter haritası kısaca gucharmap olarak geçen bir uygulama kurulması gerekiyor.
Bu kurulum işlemini yapmak için komut satırını kullanmamıza gerek yok.
Synaptics Peket Yöneticisi 'ni açınız.
Sağ üst köşedeki büyüteç ile gösterilen arama çubuğuna tıklayınca ya da klavyeden ctrl ve f tuşlarına aynı anda basınca açıklan arama kutucuğuna giriyoruz.
gucharmap yazıyoruz > ilgili paketler görünecektir.
gucharmap yazana çift tıkalyın.
Tüm yükseltmeleri seç.
Uygula. /Paketin kurulduğu görünür hale gelecektir.
Synaptics Paket yöneticisini kapatın.
Şimdi de uygulamayı açalım:
Pardus Karakter Haritası
Ara
Bul gösterilen arama kutucuğuna sizin çap işaretinizi yapıştıralım: ∅
Genel kategorisinde sol üst köşede bulundu. ∅ işaretine çift tıklayınca kopyalanan metin yazan kutucuğun altında U + 2205 Empty set yani bildiğimiz Boş Küme yazmaktadır. Yani bu klavyeden U ve 2205 'e aynı anda basılırsa ∅ işaretini gösterebilir diye anlıyorum. Ama galiba klavye ayarımdan dolayı görünmüyor ya da göstermiyor.
Sonuç: ∅ işaretini yazdırmak için Karakter Haritası uygulamasını kullanıp kopyala yapıştır yapmanız ya da ∅ işaretini bir dosyaya kopyalayıp ihtiyacınız olduğunda oradan tekrar kopyalayıp ihtiyacınız olan metne yapıştırmanız gerekecektir.
ctrl + shift + u basılı tutun. ardından u tuşundan parmağınızı çekin ve ctrl + shift ile birlikte unicode karşılığını tuşlayın (4 haneli olacak şekilde)
unicode karakter tablosu için: ✔️ ❤️ ★ Unicode karakter tablosu
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.