"ASUS-AUTOMOBILI LAMBORGHINI Eee PC VX6" Marka ve Model Numaralı Laptopumun İnternet Hızı Çok Yavaş(Çözüldü)

Merhabalar;

Ne yaptı isem internet hızını yükseltemedim 1 haftadır kafayı yiyeceğim. Şuanda MacosX cihazımdan sizlere yazıyorum.

Şöyle ki “ASUS-AUTOMOBILI LAMBORGHINI Eee PC VX6” marka ve modelli laptopuma daha önceden pardus yüklemiştim ve çok başarılı şekilde internete bağlanabiliyordum. Yalnız Pardus 21.5 ve 23 modelli XFCE sürümlerini yüklediğimde wifi’den bağlandığımda internet tamamen kangren oluyor ve sayfalar kağnı gibi yavaş açılıyor.

Ne yaptıysam nafile o düşük internet hızıyla tüm paket güncellemelerini bile yaptım 2 gün sürdü ^^ ama şuanda yine mozilla firefox ile internete çıkmak istiyorum lakin hiçbir site açılmıyor ancak google arama motoru yarım yamalak geliyor internet hızının yavaşlığından…

USB modundayken yani Pardus’u yüklemeden USB’den çalıştırdığımda da aynı hız sorununu yaşıyorum. Acaba diyorum ki yanlış bir driver’ı mı varsayılan olarak yükleniyor bu laptopa ondan mı bu sorun ortaya çıkıyor?

İsrail’in Gazze saldırısından bu yana yerli ve milli ürünlere geçiş kararı almamdan ötürü Pardus’u önceliklendirdim bana bu konuda yardım eder iseniz müteşekkir olurum. Pardus’u can-ı gönülden kullanma niyetindeyim…


SORUNUN ÇÖZÜMÜ;

Öncelikle herkese teşekkürü bir borç bilirim. En sonunda sorunum çözüldü sorun yanlış wireless paketinin bilgisayarımda varsayılan olarak çalışmasından kaynaklanıyormuş…

Yanlış paketi çıkartıp doğru paketi yükleyince sorun ortadan kalktı…

Şöyle ki Pardus Yazılım Merkezini Açıyoruz, daha sonrasında Depo butonuna tıklayıp, arama butonuna wireless yazıyoruz, daha sonrasında wireless-regdb Paket adlı net Bölümlü bir uygulama varsayılan olarak yüklü gözüküyor bunu kaldırıp yerine gkrellmwriless Paket adlı x11 Bölümlü paketi yüklüyoruz…

Ve neticesinde benim wireless bağlantımdaki yavaşlık sorunu çözülmüş oldu.

4 Beğeni

Asus’un internet sitesinde bilgisayarınızın model numarasına ait linux driver var görünüyor. Bakmanızda fayda var.

2 Beğeni

@ilkKALE Enes Bey,

Yazılım Merkezi’nin deposuna bakarak çözüme ulaşmak nasıl aklınıza geldi? Ben internette, İngilizce ve Türkçe kaynaklar arasında araştırma yaptım ama depo kullanarak çözme yöntemini bulamamıştım.

Çözüme ulaşma sürecinizi burada paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

@Ismail-Emre-Arikan İsmail Bey Merhabalar;

Sorunu çözüme ulaştırmak için Depolara bakma düşüncesi açıkçası daha önceden edindiğim ufak Pardus tecrübesi oldu… Daha önceden de depoları kontrol etmem gerektiği söylenegeliyordu. Benim de aklıma açıkçası öyle geldi Depolara bakmak…

Çözüm yoluna böylece varabildim açıkçası…

1 Beğeni

Merhaba

DNS değiştirmeyi denediniz mi?

Bende aynı sorunu yaşıyordum ve DNS değiştirerek bu sorunu aştım, az bilinen ve kullanılan DNS adreslerinden birisini ayarlayarak tekrar deneyebilir misiniz?

İyi forumlar

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.

EeePC-vx6 Dualboot Windows7 - Mint10 (incl. Skype) - Linux Mint Forums internet sayfasına göre bu bilgisayara birisi Debian GNU/Linux tabanlı Linux Mint kurmuş. Sayfadan sizin de görebileceğiniz gibi internet sürücüsü kısmı eksik görünüyor.

Sizin bilgisayarınıza özel sürücüler henüz yazılmadı herhalde. Zaten “biz GNU/Linux sürücü istiyoruz” gibi bir talep yazısına da rastlamadım.

Umutlu bir haber olarak, Gnu/Linux çalıştıran donanımların veritabanı listesi https://linux-hardware.org/ 'da biraz arama yapıp vx6 modeline uygun sürücülerin olduğu sayfaya ulaştım:

İnternet sayfasına göre Rosa Linux dağıtımını kuran bir kişi bilgisayarını taratarak analiz sonucunun internet sayfasına yüklenmesine izin vermiş.

Sonucu görmek için bakabilirsiniz:

Sonuçta buradan da en sonunda kablosuz internet sürücüsünün kurulumu için wl paketinin kurulmasının gerektiği yazılmış:

https://wiki.debian.org/wl#Installation

İnternet sayfasındaki adımları takip ederek uçbirim uygulamasına gerekli komutları girmenizi tavsiye ederim.

Sayfada Installation(Kurulum) yazan konu başlığında 2. sayfadan kurulum işlemine başlayınız. Çünkü Pardus’a zaten çoğu donanımı çalıştırabilmesi için Debian’ın non-free (özgür olmayan) paketi ekli haldedir.

Sayfaya baktığınızda # işaretini yazmak yerine sudo yazarak bilgisayarın yetkili kullanıcısı olduğunuzu bilgisayarınız anlamış olacak.

sudo apt update 

gibi.

1 Beğeni