Bu gün pardus’un xfce sürümünü kurdum. Ancak herhangi bir şekilde wifi ağını görmüyor. Önceki sürümlerde de kurmuştum pardusu hep bu problem ile karşılaşıp vazgeçmiştim. Laptopumda ethernet girişi sıkıntısı var. O yüzden mecburen kablosuz bağlanmam gerek. Şu an blluetooth ile interneti paylaşıp o şekilde giriyorum.
Benzer sorunlar için verilen çözümleri denedim. Ya hatalı yaptım yada çalışmadı. Şimdiden teşekkürler.
Aşağıdaki kodları çalıştırdım. “sudo modprobe wl” bu kod dışında sorunsuz ilerledi.
sudo modprobe wl kodu çalıştırdığımda aldığım hata.
modprobe: ERROR: could not insert ‘wl’: Required key not available
modprobe: ERROR: …/libkmod/libkmod-module.c:979 command_do() Error running install command for wl
modprobe: ERROR: could not insert ‘wl’: Operation not permitted
Kolay gelsin, bilgisayarınızın wifi kartı broadcom BCM 43142 ve bu kartın sürücüsü kurumsal yazılım olduğundan dolayı linux kerneli otomatik olarak kurmuyor.
Aşağıdaki linkteki çözümü denediniz mi?
Yukarıdaki kodları çalıştırdım. Sorunsuz gerekli paketleri güncelledi. Ancak sudo modprobe wl kodunu girdiğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Yine de bu koddan sonra reset atıp denedim. Wifi ağı gelmedi.
modprobe: ERROR: could not insert ‘wl’: Required key not available
modprobe: ERROR: …/libkmod/libkmod-module.c:979 command_do() Error running install command for wl
modprobe: ERROR: could not insert ‘wl’: Operation not permitted
Daha sonra söylediğiniz gibi sudo apt install inxi wicd komutuyla wicd yükledim. Şu anda kurulu görünüyor. Programı açtığımda kablosuz ağ bulunamadı diyor.