Ath10k özgün firmware ve driverlar nerede?

Selamlar,

Pardus 19 kurulumunda ekteki mesajla karşılaştım. Özgün firmware deposu nerede belli değil, pardus sitesinde ve belgelerde bahsi yok, depo.pardus.org.tr’de gezindim biraz orada da yok.

Debian sitesinden firmware veya driver kullanmak istemiyorum çünkü ne gibi uyumsuzluklarla karşılaşacağımı bilmiyorum. Kaldı ki, böyle basit şeyler için Debian’a gitmek zorunda kalacaksam o zaman Pardus kurmanın bir anlamı kalmaz.

Veya şu da olabilir. Mesela deyin ki, Pardus 19 ile Debian xx tam bire bir denktir. Pardus’ta bulamadığınız her şeyi (paket, driver, firmware, doküman, her şey) Debian xx kaynaklarından temin edebilirsiniz ve bu davranışı resmi olarak destekliyoruz.

O zaman takıldığım yerde ne yapacağımı nereye gideceğimi bilirim. Şu an ise gidebileceğim hiç bir yer yok - forumdan başka.

Kurulum sırasında ağ kartınızı tanımamış. Kurulum anında tanıtmak istiyorsanız usb aygıtından dosyaları yükleyebilirsiniz. Ya da bu adımı atlayarak kurulumdan sonra ağ kartınızın sürücüsünü donanım üreticisinin resimi sitesinden (linux için gerekli sürücüsünü) indirerek kurabilirsiniz. Bunun Pardus’la ya da başka bir işletim sistemi ile ilgisi yoktur. Bu direk olarak donanım üreticileri ile alakalıdır.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Debian sitesinde gerekli firmware buldum.

https://packages.debian.org/sid/firmware-atheros

Sorun Pardus’un firmware veya driver sağlaması değil. Bu konuda hiç bir bilgi ve yönlendirme olmaması. Her şeyin dokümante edilmiş olmasını tabii ki beklemiyorum, lakin eksik dokümantasyonun muadili hakkında da bilgi yok.

Pardus’u ileride kullanırken karşılaşacağım sorularda, Debian 9 dokümantasyonu ve paketleri geçerli midir? Veya hangi dagitim/versiyonun dokümantasyonu geçerlidir? Bunu bilirsem, balık tutmasını öğrenirim, her seferinde forumdan balık istemek zorunda kalmam. :slight_smile:

Tekrar teşekkür ederim.

Pardus’ da debian olarak koşmaktadır. Karşılaşılan sorunlarda debian olan diğer dağıtımlar (debian,ubuntu,mint,kali …) için bulunan çözümler Pardus içinde geçerlidir.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.