Avidemux Kurmama Yardım Eder misiniz?

Depoda göremedim. Yazılım merkezinden uygulama öner diyerek belirttim.

Bu program hızlı bir şekilde video düzenlemeyi, render yapmaya gerek kalmadan kes, biç, sil yapmayı sağlar. Videolarınızdan istenmeyen yerleri silebilir, ya da istediğiniz kısmı video dosyası olarak saniyeler içinde çıkarabilirsiniz. Bunun haricinde bazı/birçok video efektleri de içermektedir.

Nasıl kurulur diye araştırma yaparken burayı buldum: https://debian.pkgs.org/11/multimedia-main-amd64/avidemux-qt_2.7.8+20210927.git6595680c4-dmo0+deb11u1_amd64.deb.html

Ancak önerilen komutlar doğrudan debian için; pardus için değil. Denemeden direkt buraya sorayım istedim.

Teşekkürler.

2 Beğeni

http://fixounet.free.fr/avidemux/download.html
sitesinde depo ekleme işlemleri anlatılıyor.
http://www.deb-multimedia.org/
çalışıp çalışmayacağına garanti veremem. :slight_smile:

Appimage uzantılı olarakda indirebilirsin.
https://www.fosshub.com/Avidemux.html
chmod +x dosya_adı.appimage diye çalıştırma izni vermen gerekiyor.
Bağımlılık sorunları çıkabilir.

flatpak kurup da yükleyebilirsin.
pardus için flatpak kurulumu için komutlar
https://www.flatpak.org/setup/Pardus
avidemux kurmak için komutlar aşağıdaki bağlantının altında
https://flathub.org/apps/details/org.avidemux.Avidemux

1 Beğeni

Teşekkür ederim.

Appimage indirdim fakat aşağıdaki hata çıktı:

serhat@pardus:~$ chmod +x avidemux_2.8.1.appimage
chmod: 'avidemux_2.8.1.appimage''e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
serhat@pardus:~$ 

indirdiğin dizine geçip çalıştır komutu.
sonra dosyaya tıklarsan açılır.

1 Beğeni

Ordan çalıştırdım zaten. Teşekkür ederim Bekir.

Flatpak kurarak çözdüm işi.

Lakin arkadaşlar, lütfen af buyrun, bir kıçıkırık program için bunca zahmet niye anlamıyorum. Anladığım kadarıyla bu programın yapımcısından kaynaklanıyor. Nasıl programlamışlarsa dağıtım geliştirenler öyle kolayca depolarına alamıyorlar programı. Daha önce Lubuntu kullanırken de aynı şey başıma geldi. Kurana kadar kılı kırk yardım.

Şimdi meseleyi hallettim ama yukarıda da af buyrun, dediğim gibi bir “kıçıkırık” program için 500MB’den fazla veri indirmek zorunda kaldım. Aha inanmıyosanız buyrun:

Pardus ekibi gurban olim şu işlere bir çare bulun. Bu arada yazılım merkezine son zamanlarda işe yarar birçok program önerisinde bulundum. Onları da inceleyin lütfen. Hani incelemiyorsunuz demiyorum ama eklerseniz çok güzel olur. Önerdiğim programlar kalite hep.

Veir konusu programın sorunu değil. Flatpak yapısı gereği bir çalışma zamanı ve çeşitli eklentiler gerektiriyor. Bu eklentiler ile QT/KDE çalışma zamanı da kurulmuş oluyor. Asıl program sadece 20mb kadar yer kaplamış oluyor.

Yani program değil, programın çalışması için gereken araç-gereç çok yer gereksiniyor.

Avidemux işinizi görmezse Shotcut kullanabilirsiniz. Kesme, biçme işlemleri ve efektlere izin veriyor.

Linux paketleri ve bağımlılıklar konusu çok derin konular. Umarım işinizi görür.

1 Beğeni

Hocam neden bu kadar çok veri indirdiğini biliyorum. Kızdığım konu da bu zaten. Programı depoya eklemenin biraz sorunlu olduğunu okumuştum daha önce bir yerde. Qt sorunu mu ne, birşeyden bahsediyordu ecnebiler kendi aralarında. Bundan önce de programı Lubuntu’ya zar zor kurduğumda, programı çalıştırdığım zaman başlık çubuğu olmadığından çarpıdan kapatamıyor ve taşıyamıyordum. Sorun programın kendinde. Eğer program sorunlu olmasaydı bu kadar paket indirmek zorunda kalmazdım. Çünkü flatpak kurmayı hiç istemiyordum, sonunda kurmak zorunda kaldım, programa ihtiyacım var.

Avidemux yerine Shotcut olmaz. Nedenindan ilk iletimde bahsetmiştim, bir videoyu kestiniz, shotcut ile çıkart dediğinizde rendır olarak yani işlenerek çıkar. Bu da beklemeniz gerektiği yanında video kalitesinde bozulma olabilir demek. Ancak avidemux sadece ilgili yeri çıkarıp al kardeşim diyor. İkisi arasında fark var.

Şu Gimp olayını da Flatpakla çözmeye çalışdıktı da, benim XFCE’de olmamıştı hatırlarsanız. Flatpak’ı o zamandan beri sevmiyorum.

Floof yaptığım için özür dilerim. Bir de benim başıma gelen şey, birçok dosyada indirme hızı çok düşük:

Bu dosya 70MB’ler seviyesindeyken indirme tamamlandı ve 11,7MB’lik dosyayı artık hızlı indirdi şükür. Bir de onu bekleseydim hapı yutmuştum. Programın adı Mediainfo. Yazılım Merkezi’ne onu da bildirdim. Her kurulumda böyle uğraştırırsa çekeceğimiz var.