Avukatlık İşleri ve Pardus

Selamlar herkese. Ben bir avukat ve biraz da teknoloji meraklısı olarak pardusu çok eskiden beri merak ederdim ama hiç deneyimleme fırsatım olmamıştı. mevcut mac bilgisayarımı da değiştiriyorum.

bilgisayarım eski değil i5 12500t’li bir mini masaüstü. windows 11’e aşırı antipatim olduğu için ve malum windows 10’a destek kesildiği için diskin bir bölümüne pardus kurmayı düşünüyorum. Merak ettiğim hususlar e imza, uyap editör, avukat uyap ve ptt kep gibi uygulamalar/programlar pardusta stabil şekilde çalışıyor mu? birkaç avukatın forumda yazılarının olduğunu gördüm aslında onlara mesaj atıp sormak istedim fakat sanırım dm gibi bir bölüm yok forumda yanlış yere açtıysam konuyu kusura bakmayın.

uyap ın deb sürümü var pardus da çaışıyor https://rayp.adalet.gov.tr/resimler/2/dosya/uyap-pardus-5-4-14-amd6403-06-20251-41-pm.zip indirin açtığınızda deb uzantılı olanı kurun

Merhaba,
E-imza sürücüleri ve uyap editör gibi programlar kurulabiliyor. Ancak e-imza kurulmasına rağmen uyap editör içeriğinde belge imzalayamıyorum. Bunun için Java 11 kurulması gerekli. Forumda bununla ilgili konu açtım, sağolsun yardımcı olmaya çalıştılar ancak gösterilen yönergelere rağmen Java 11 kuramadım. Her defasında openjdk-11-jre’ paketi için kurulum adayı yok uyarısı aldım aşka kaynaklardan araştırıp yüklemeye çalıştım ama olmadı. Bende en son pes edip dual-boot Windowsa devam etmek durumda kaldım.

1 Beğeni

Aramınıza hoşgeldiniz. Üstad ben pardus 17.5 sürümünden beri kullanıyorum. Uyap, e imza ve diğer bütün yazılımlar çok rahat ve stabil şekilkde çalılşıyor. Ancak ilk başlarda biraz yadırgayabilirisniz. Ama alışınca inanın çok rahat bir işletim sistemi. Sorun olursa da forum sayfasında biz her türlü desteği meslektaşlarımıza sağlıyoruz.

2 Beğeni

Ben hala editörde imzalama sorununu çözemedim.

Üstad ben sorunu böyle çözdüm.

1- Sıfırdan pardus 25 sürümünü kuracaz. java olarak kurulu gelen java 21 i java kurucusu programından kaldırıyoruz.

2- openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb programını internet üzerinden indiriyoruz. Programı atmak istedim ama site izin vermedi.

3- Debian – Package Download Selection – openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb bu linkten programı indirebilirsiniz. Pardus paket kurucu ile bilgisayarımıza kuruyoruz.

4- sudo update-alternatives --config java komutunu terminalde yazıyoruz. Çıkan tablo da java 11 seçeneğini seçiyoruz. İşlemimiz bu kadar.

Gönderdiğim linkten javayı indirmeniz gerekiyor.

1 Beğeni

Hoşgeldiniz. Teşbihte hata olmazmış :slightly_smiling_face:
Dede torununa; “Evlilik iyidir evlat, eşin dert ortağı olur”
Torun; “iyi ama dede, benim derdim yok ki”
Dede; “merak etme evlat, evkenince o da olur”

Pardus-Avukat birlikteliği :slightly_smiling_face:
Tekrar hoşgeldiniz.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.