Ayrılmış diski silme

Merhaba, pardusu ikinci işletim sistemi olarak kurmuştum. Uzun süredir kilit ekran açılıyor şifremi doğru yazmama rağmen giriş yapamıyordum. Kurulumu yaparken ayırdığım diski Windows’u kullanırken silip önceki haline getirdim. Şu an no such partition hatası alıyorum. Ne yapmam gerekiyor ?

1 Beğeni

BIOS ayarlarından windowstan boot yapacak şekide ayarlamanız gerekir.

1 Beğeni

Ssd üzerinden başlatınca da aynı ekran geliyor.

Enter diyorum ama aynı hata

1 Beğeni

Buradaki cihaz seçmeye ek olarak bir de o cihaz içinde bulunan boot edilebilir dosyaları seçme var. Eğer Windows ve Pardus’u bir arada kullandıysanız sizde “Windows Boot Manager” ve “pardus” adında iki tane boot edilebilir seçenek olması lazım SSD’nin içinde.

Sizin UEFI’nizi tam bilmiyorum ama belki HDD/SSD yazan yere çift tıklayarak detayına girilip veya geri gelip başka bir seçenekten ayarlanıyor olabilir.

O seçenekten üste Windows Boot Manager’i alırsanız pardus’a girmeyecektir.

Eğer “pardus” boot seçeneğini tamamen silmek istiyorsanız Canlı Pardus usb’si ile sistemi açıp, Diskler uygulamasından /EFI bölümünü sisteme takıp, içinde “pardus” klasörünü bulun ve silin.

Çift tıkladığımda aynı hatayı veriyor. Bios ayarlarındada sadece attığım ekran gözüküyor.

Bu ekranının sizin UEFI’nizde nerede olduğunu bilmiyorum lakin örneğin benim bilgisayarımdaki örneği atıyorum, bu mutlaka sizin bilgisayarınızda da var:

image

Gördüğünüz gibi “pardus” en yukarıda, Windows Boot Manager en aşağıda. UEFI’niz yukarıdan aşağıya bu sıradaki cihazları çalıştırmaya çalışıyor. Eğer Windows’u en üst sıraya alırsanız o gelecektir.

Bilgisayarınızın Marka ve Modeline göre bunu nasıl yapacağınızı aratmalısınız.

Örneğin: "Dell Vostro i7 change boot order"

Sistem komple görmüyor,boot manager menüsü gibi bi şey çıkmıyor.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.