Azimli Arama Motoru | En genç yerli arama motoru

Biliyorsunuz yerli arama motorlarımız mevcut. Vuhuv, TurTc, Rastgelelik, Azimli ve bir çok arama motorlarımız var. Sizlere bu konuda genç yaşta geliştirmeye başlamış, 17 Ekim 2019 tarihinde kurmuş bir yerli arama motorumuz. Özgün tasarımı ve logosu ile hizmetine devam etmekte. Güncelleme konusunda ise en başarılı arama motorlarından biri de Azimli’dir. Tabii ki bu benim görüşüm. Çünkü 7 8 ayı geçkin kullandığımdan.

Verileri google’dan alınmakta. Kendi algoritması ile kullanıcılarına hizmet vermektedir. Azimli tarihi, bilgili ve önemli sonuçlara önem verir. Hatta bunu daha da sıklaştırmak için de arama ağına ‘Bilgi’ eklendi. Bilgi ağı ile tarihi sonuçları, bilgili sonuçları sizlerin karşısına çıkartmakta. Tabii ki de verileri google’den aldığı için eleştiri illa olacaktır ama bu genç yaşta bu tutku ile yola koyulması takdire şayan. Google verileri ile en olgun çalışmaları başaran nadide arama motorlarından bir tanesidir.

Yeni çıkan ve beğendiğim Not sistemi yayınlandı. Azimli Not’da notlarınızı saklayabileceğiniz, ekleyebileceğiniz hatta özel kişilere şifreli notunuzu paylaşabileceğiniz bir sistem. Kullanıcıları gayet memnun. Bende dahil.

Zaten yerli arama motorları ile ortak çalışmaktalar. Bu gibi arama motorlarına destek çıkalım ve kullanalım. Ayrıca PAW uygulaması da mevcuttur.

Gerisi sizde kalmıştır. Destek amaçlı sizlere tanıtmak istedim.

Azimli’den resimler :
1 2

3 Beğeni

Veriler Google’dan alıyorsa Google yerine bunu kullanmak için hiçbir sebep yok.

2 Beğeni

Emin Fedar’la benzer şekilde düşünüyorum.

Verileri Google’dan alıyorsa, bu uygulamayı “Kullanıcı arayüzü farklılaştırılmış Google” olarak da düşünebiliriz. Kendi verilerini kendi bulmuyorsa arama motoru adındaki arama sözcüğü önemini yitiriyor. Ve altyapısı yerli olmadıktan sonra yerli demek de yanlış olur. Milli veya millileştirilmiş demek daha doğru olacaktır.

Vuhuv’un öne çıkmasının en önemli sebeplerinden biri kendi arama robotu olan VuhuvBot’u kullanması. Altyapısını kendi hazırladığı için sağlam bir şekilde ilerleyebiliyor ve “yerli” sıfatını kullanmak sorun yaratmıyor.

Belki bir gün Azimli de kendi altyapısını kullanır ama o zamana kadar Google yerine onu kullanmak için pek sebep yok. Öyle bir şey yaptığımızda zaten Google’a çaldıracağımız verileri aracılara da kaptırma riskimiz var.

Yani elbette böyle girişimlerin olması güzel ama önemli sonuçta önemli olan verimlilik. Duckduckgo der geçerim. Hız ve güvenlik konuşunda tartışılmaz. Bizi takip etmiyor Google aksine. Tabi bir çoğumuz bir kaç reklamdan ne olabilir ki diye düşünebilir ama ben odamda otururken onlarca kişinin beni izlediği ve bu sayede para kazandığı düşüncesi beni rahatsız ediyor :slight_smile:

2 Beğeni

Gecenin geç saati anlam ve imla hataları için özür dilerim umarım anlaşılabilmiştir.

2 Beğeni

Evet veriler google ama kendi algoritması ile hizmet vermekte. Ama zaman geçtikte inanıyorum ki kendi veritabanına geçeceklerdir.

ben vuhuv kullanıyorum. çok nadir google’a ihtiyacım oluyor. hiç bir arama motorunun alt yapısını kullanmıyor.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.