Bağlantılar Chromium tabanlı tarayıcılarda açılıyor

Pardus 19.4-1 XFCE kullanıyorum. Bilgisayarımda 6 farklı internet tarayıcısı var: Firefox ESR, Firefox Developer Edition, GNU Icecat, GNOME Web, Microsoft Edge ve Opera. Varsayılan olarak ayarladığım ve günlük kullanımımda olan tarayıcı Firefox ESR.

Ancak herhangi bir masaüstü uygulamasındaki bağlantılara tıkladığımda Chromium tabanlı olan Edge ya da Opera’yı açıyor ama varsayılan tarayıcı olan Firefox ESR’yi açmıyor. Bu durum Pardus’un kendi uygulamaları da dahil olmak üzere bütün masaüstü uygulamalarında geçerli.

Benden başka bu sorunu yaşayanınız var mı? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Geany uygulaması bu şekilde davranıyordu, uygulama ayarlarından düzeltebildim.
Dediğiniz gibi varsayılan Firefox olduğu halde Chrome ile açıyordu.

Masaüstündeki uygulamalarda sağ tıklayın → bununla aç kısmında başka uygulama ile aç yazan seçeneği seçin → ardından Firefox ESR seçeneğine tıklayın alt tarafta bu tür dosyalar için öntanımlı olarak kullan seçeneğini işaretleyin. Artık url ler Firefox üzerinden açılır. Eğer memnun kalmazsanız yine aynı yöntemle değiştirebilirsiniz.

Firefox ayarlarında varsayılan tarayıcı olarak ayarlayın.
image

exo-preferred-applications uygulamasında Firefox’u tarayıcı olarak seçin.
image

Problem hala devam ediyorsa, xfce4-mime-settings uygulamasında Edge/Opera olarak ayarlanmış tüm bağlantıları Firefox’a çevirin.
image

2 Beğeni

İlk ikisini zaten yapmıştım. Üçüncüyü de yaptım. Firefox dışındaki tarayıcılarla ilişkilendirilip Firefox ile değiştirilebilen her şeyi Firefox yaptım.

Şu an için bir sorun yok gibi. Teşekkürler!

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.