Qt6 ve C++ ile yazdığım sayaç ve kronometre uygulaması.
Hocam işininize karışmak istiyorum, önerilerde bulunayım, ama siz yapmayın
genelde öyle oluyor.
Emeğinize sağlık, gui tonlama-renklendirme çok uyumlu ve büyük tahtalarda güzel görünür.
Zemin rengi ve yazı rengi seçimini kaldırın, gerek yok. Devlet tek tipi sever.
Üstteki saat gerçek saati göstersin.
Alttaki kalan süreyi göstersin. Alttakinin yazı tipini üsttekinden yapın. Dijital görünümlü olmasın.
Üstteki butonları “Sınav başlama saati” ve yanına “Sınav bitiş saati” olarak evriltin. Bu bir geri sayım saatinden çok, resmi bir sınav saat uygulaması haline gelsin.
Butonların hemen altındaki saat-dakika-saniye kısmını sınav başlama saati butonuna bir qdialog içine alın, oradan girilsin. Orada yer açılsın. Siyah renkli saat ile alttaki kalan zaman yukarı kaysın, en arkadaki öğrenci bakında daha rahat görebilsin.
Öğrenci bir yandan saatin ilerlediğini, diğer yandan kaç dakika kaldığını arada bakarak görmeyi sever.
Bilgi:
Dedikodulara göre Pardus geliştiricileri python betikleri ile program yazmayı ve gtk4 kullanmaya bayılıyor.
Bu dedikodu aklınızda bulunsun.
Öyle her şeyden etkilenecek, kapris yapacak yaşı geçeli çok oldu. ![]()
Bir ürün yapan/üreten kendisi hataları göremez. Dışarıdan birilerinin bakması, incelemesi lazım. Teşekkürler, önerileri dikkate alacağım.
Forumda bir başlık altında sayaç ile ilgi bir istek vardı, ona uygun yapmaya çalıştım.
Bu arada Linux kullanımına RedHat ve KDE ile başladığımdan olabilir Qt yi seviyorum. GTK ya alışamadım.
Bence Yazı rengi ve Zemin Rengi Bana göre kalması güzel olur . İstiyen Koyu tema yapar . Beyaz alt fon dikkat dağıtabilir . Sınavda parlak renk dikkat çekmesin . Kendi düşüncem tabiki . İstersen Koyu Açık Tema şeklinde yapabilirsin .
Saat girildiğinde sınavın başlamasına daha çok zaman olabilir. O saat gelene kadar birşey yapmasın.
Son 15dk kala artık yeni gelenler alınmıyordu sanırım. İşte bu zamanda saat aniden kırmızıya dönebilir ve bir tür alarm sesi/yazısı görünebilir. (sesle hiç uğraşmayın, direkt kırmızı yazı yeter). Bu yazı yanıp sönebilir. Ya da bir uyarı metni yanıp sönebilir.
Sınavın toplam süresi de bitiş saatinden alınacağı için ayrıca belirtilmeye gerek yoktur.
Saat geldiğinde alttaki süre aniden saniye saniye geri saymaya başlar.
Sınav bittiğinde ekrandaki saat bilgisini SINAV BİTTİ! şeklinde metinle güncelleyebilirsiniz.
Programın geri sayımı “sınav başladı” eventi tetikleyerek yapabilirsiniz, onun haricinde kendi kendine geri saymamalı. Eğer “tüh yanlış yazmışız” diye başlangıç saatini ve bitiş saatini güncellerlerse, program kendini otomatik sıfırlasın. ← Garantiye almak için.
Zaten bunların sorun çıkaracağını sanmam ama planlamayı gözden geçirip bu detaylara bakın. Kod zaten size söyler veya siz zaten düşünmüş olabilirsiniz.
Elinize sağlık.
Kurdum sınadım.
Bu uygulamanın D ve GTK kullanan benzerini geliştirmiştik.
QT ile şeffaflık verilebiliyor mu.
Öncelikle teşekkürler, Qt de css kullanarak veya QPalette kullanılarak yapılabilir.