Başlangıçta Dosya ve Klasörün Otomatik Açılması

1- Bilgisayarımda notlarımı aldığım bir mousepad dosyam var. Her bilgisayarı başlattığımda otomatik açılmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim?
(Oturum ve Başlangıç kısmına ekledim ama yine de açılmıyor)
1

2- Tersi olarak da, her bilgisayarı açtığımda iki klasör otomatik olarak açılıyor. Ben açılmalarını istemiyorum. Onları nasıl engelleyebilirim?

1 Beğeni

Selâmün Aleyküm,
Resimdeki menüde “Notlar” adında program olması gerekiyor. Oradan da not tutup otomatik açılmasını tikini aktifleştirerek sağlayabilirsiniz.
Ama Mousepad ile bir metin dosyasının başlangıçta açılmasını istiyorsanız şu şekilde yapabilirsiniz:

  1. Resimdeki yerden +Ekle dersiniz.
  2. Açılan pencerede herhangi bir isim girin, açıklama girin ve komut yerine mousepad dosyayolu.txt (veya uzantısı her ne ise.) ÖR: mousepad /home/enes/Masaüstü/otomatikac.txt
    otomatik ac

Diğer sorununuz için sanırım yine resimdeki yerden kapatmanız gerekmekte. Sıfır kurulum ile gelen otomatik açma listesi aşağıdaki gibidir. Burdaki işaretlilerin dışındakilerin işaretlerini kaldırırsanız sorun çözülecek gibi duruyor.

Saygıyla

2 Beğeni

Farklı bir şey yok. Sonradan kurulan bazı programların başlatma dosyaları hariç. Onlar da lazım zaten.

Bu konuda bazı notlar eklemek istiyorum:

1- Bende SSD içine Pardus kurulu, bir de arşiv olarak HDD var. HDD üzerindeki dosyayı başlangıçta açmadı. (Normalde açılıyor mu bilmiyorum.)

2- Masaüstünde veya başka yerde kısayol üzerinden de başlangıçta dosya açmadı. (HDD üzerindeki dosyayı kısayol masaüstüne atmıştım)

3- Dosyayı masaüstüne alıp aşağıdaki komutları yaptığımda başlangıçta dosyayı açmaya başladı.

4- Aşağıdaki problem de yukarıdakileri düzelttikten sonra kendiliğinden gitti. Sanırım HDD üzerinden dosya açmaya çalıştığından, başka dosyalar açıyordu.

Sorun çözüldü yani çok şükür.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.